Sheffield United satset alt, men askeladden måtte gi tapt for overmakten og tapte 3-5 for Hull i FA-cupsemifinalen søndag.

Hull er klar for sin første FA-cupfinale noensinne. Der venter Arsenal, som slo ut Wigan på straffer lørdag.

Også Steve Bruces Hull måtte kjempe hardt for å sikre finalebilletten. Ved pause lå de under 1-2, men til slutt sikret de tomålsseier etter en dramatisk annen omgang.

– Vi trengte en skikkelig snuoperasjon, men du kan aldri avskrive dette laget. Det kommer alltid til å være nerver, og det handler om hvordan du håndterer det. Vi hadde vanskeligheter i første omgang, men vi tok en grei seier til slutt, sa Bruce.

Sjokkerte

Sheffield United sjokkerte Premier League-laget da Jose Baxter sendte klubben fra nivå tre i ledelsen etter 19 minutters spill. Etter scoringen viste Liverpool-fødte Baxter sin respekt for ofrene fra Hillsborough-tragedien for 25 år siden ved å kysse sørgebåndet sitt og peke mot himmelen.

Tre minutter før hvilen utlignet Hull da Yannick Sagbo ble spilt gjennom og satte inn 1-1, men Sheffield United svarte umiddelbart. Ryan Flynn driblet seg ned langs kanten og la inn til Stefan Scougall, som sendte «underdogen» i ledelsen igjen.

Snuoperasjon

Lykken skulle ikke vare for Sheffield United. I annen omgang slo Hull voldsomt tilbake. Innbytter Matty Fryatt, som bare hadde vært på banen i noen minutter, utlignet fra kort hold like etter hvilen. Fem minutter senere tok Hull ledelsen for første gang i kampen da Tom Huddlestone gjorde 3-2. Hull ga seg ikke der, og etter 67 minutter økte laget til 4-2 ved innbytteren Stephen Quinn. Sheffield United nektet å gi opp, og like før full tid fikk Nigel Cloughs mannskap nytt håp da Jamie Murphy reduserte. Nærmere kom de likevel ikke, og på overtid satte David Meyler inn 5-3 for Hull.

– Vi er stolte av spillernes innsats, men vi er litt skuffet siden vi var så nærme, sa Clough.