ÅLESUND (SMP.NO): Dersom AaFK slår ut Apoel Nicosia i Europaligaens kvalifisering i kveld, er klubben klar for såkalt «play-off». Som er siste hinder før gruppespillet og de store pengene.

Og i play-off kan AaFK treffe på en rekke attraktive motstandere. Hva med Liverpool, Inter Milano, Marseille, Lazio, Newcastle Stuttgart, PSV Eindhoven eller Moas klubb Hannover?

Alle disse er aktuelle motstandere for AaFK i et eventuelt play-off, der lagene møter hverandre i hjemme— og bortekamp.

AZ Alkmaar

I fjor klarte AaFK mesterlig nok å komme til play-off, men der ble AZ Alkmaar for sterke. Og dersom AaFK skulle slå ut Apoel, er faktisk nok en gang AZ Alkmaar en av motstanderne AaFK kan møte.

I play-off deler UEFA inn de 62 klubbene i to. Hver av de 32 seedede klubbene skal etter en trekning møte en av de 32 klubbene som er useedet, basert på UEFA-punktene hver klubb har opparbeidet.

AaFK vil eventuelt havne i useedet gruppe, selv om det skulle bli seier mot Apoel i kveld.

Ikke Tottenham

Det er også enkelte toppklubber i Europaligaen som AaFK ikke kan møte i play-off, fordi disse har fått walk-over direkte til gruppespillet. Og her kan nevnes tittelforsvarer Atletico Madrid, Tottenham, Lyon og Bayer Leverkusen.

Men før man leker seg videre med disse mulige motstanderne for AaFK, er det altså en stor jobb som må gjøres mot kypriotene i kveld. Apoel kom seg helt til kvartfinalen i selveste Mesterligaen forrige sesong, og derfor er Apoel ranket som en av de bedre klubbene i årets Europaliga.

Men 1-0 til AaFK holder altså til avansement. AaFK er på skuddhold av en virkelig publikumstreffer i play-off.