— VM blir sesongens hovedmål, men ikke så spisset som i fjor. Da gikk jeg all in på det, sier Bjørndalen til NTB.

— Jeg har lyst å gå flere verdenscuprenn og satse mer på verdenscupen enn mot VM, fortsetter skiskytterkongen som sist sesong droppet flere VC-renn.

Seks ganger har han vunnet verdenscupen totalt.

— Totalcupen er det vanskelig å si noe om. Jeg har prioritert totalcupen én gang i hele mitt liv, og det var i 2008. Jeg prioriterer worldcupen totalt mer enn jeg har gjort før. Jeg kommer ikke til å kjøre høyde i år, og da blir det vanskelig å toppe formen til VM, slik som jeg har gjort før, sier Bjørndalen.

Utøveren fra Simostranda står med 95 enkeltseirer i verdenscupen. 42-åringen har bestemt seg for å satse til etter OL i Sør-Korea. Spørsmålet er om han klarer å komme opp i tresifret antall enkeltseirer. - Det er tøft å vinne, vi får se etter to år, sier Bjørndalen.

Han vil være 44 år når OL i Pyeongchang starter om knappe to år.

— Jeg mener det er mulig å være i toppen som 44-åring, ellers hadde jeg gitt meg, sier Bjørndalen bestemt.

LES OGSÅ:

Kasai-inspirasjon

Han avviser at alder og fysiske begrensninger er en hindring.

— Jeg gjør egentlig ikke det. Du må være flink på restitusjon, men jeg har ingen store utfordringer, svarer Bjørndalen på NTBs spørsmål om han merker noen kroppslige utfordringer etter å ha passert 42 år.

Han henter inspirasjon hos Noriaki Kasai, den 44 år gamle japanske storhopperen som fortsatt preger renn i verdenscupen. Så sent som i 14/15-sesongen vant Kasai i Kuusamo.

— Det er en enda mer spenstpreget idrett enn det jeg holder på med. Det er rått at han klarer å fly så langt som han gjør når han er blitt så såpass gammel. Alle sier man blir tregere og får dårligere spenst, men han henger med i toppen, sier en imponert Bjørndalen.

Bruddet gror

Årets sesong innledes i svenske Östersund 28. november.

— Nå er det bare å jobbe knallhardt med grunntrening og være best mulig forberedt til snøen faller. Jeg skal være topp preppet til åpningen i Östersund, planen er å gå flere renn enn jeg gjorde i fjor, sier Bjørndalen.

Han pådro seg et brudd i hånden i våres, men skaden har leget seg raskere enn ventet.

— Det går mye bedre enn forventet. Jeg kan trene og kjøre på med nesten så å si alt, sier Bjørndalen.

Egil Kristiansen blir ny landslagstrener for skiskytterherrene.

— Vi har hatt en fin samling på Sognefjellet. Der gikk vi i shorts og koste oss. Det var fantastisk å trene der oppe. Vi har fått nye trenere, men smøreteamet er ikke på plass. Det blir spennende å se hva vi havner på der, sier Bjørndalen. (©NTB)