Tutta vil ha barn – og nytt OL

Suzann Pettersen har planene klare for fremtiden. Hun vil få barn, men fortsette med golf og spille nytt OL i 2020.

Publisert:

Suzann Pettersen reiser hjem fra OL som nummer 10. Foto: NTB Scanpix

  • Arne Hole
Denne artikkelen er over tre år gammel

RIO DE JANEIRO: — Hadde jeg tatt gull, ville jeg kanskje sett annerledes på det, men jeg føler at jeg har så mye golf i kroppen at jeg ikke kan gi meg nå.

Det sa Tutta etter å ha kommet inn på delt 10. plass i OL-golfen. Medaljemuligheten forsvant med en dobbeltbogey på det 11. hullet. Der glapp de to slagene hun burde ha unngått for å ha kjempet helt inn. Men Oslo-jenta sa seg ellers fornøyd med spillet, og fremtidsplanene er klare.

Les også

Ingen OL-medalje på Tutta

I januar skal hun gifte seg med Christian Ringvold, og så blir det litt av hvert.

— Vi skal prøve å lage et par jyplinger, men han er positiv til at jeg skal fortsette å spille golf. Og denne OL-opplevelsen har vært så morsom at jeg har lyst til å være med en gang til. Det var gøy også å være med i prosessen med å få golf på OL-programmet igjen, og jeg håper at mange unge har sittet og sett på og latt seg inspirere, sier 35-åringen.

Et par miss for mye

Med henholdsvis fem og seks slag opp til bronseplassen før siste runde, hadde Tutta og Skarpnord i teorien en mulighet for å havne på pallen. Golf er en sport hvor man av og til får til drømmerunder. Bare spør russiske Maria Versjenova, som gjorde hole in one, mye annet bra og gikk på 62! Hadde Tutta fått til en slik runde i stedet for 68, ville det blitt sølv. Men det er mye «hvis» i golf.

For Skarpnord ble starten mer et mareritt. Med bogey på det første hullet og dobbeltbogey på det andre, var det bare å glemme pallen.

Tutta fikk en bedre start, og med birdie på det femte hullet avanserte hun fra åttende til syvende plass og var bare tre slag fra bronseplass. En ny birdie på det niende hullet holdt liv i håpet, men med dobbeltbogey på det ellevte så det ut til å være «natta».

Men Oslo-jenta er en fighter og slo til med birdie på det meget vanskelige 13. hullet, der det var flere som gjorde bogey enn birdie. Dermed spratt hun inn på topp ti igjen. Men til tross for birdie på det siste, det ble bare 10. plass til slutt.

Blir venninner i USA?

Marianne Skarpnord karakteriserte også OL som en enorm opplevelse. Og mer moro kan være i vente.

– Jeg skal spille LPGA-kvalifisering i oktober. Forrige gang jeg var på LPGA (2010), var jeg ikke klar i det hele tatt. Spillet var kanskje bra nok, men hodet var ikke med. Nå har jeg lært mye underveis, og jeg kommer også til å få støtte av Tutta. Kjemien mellom oss var ikke den beste for den del år siden, men nå går vi veldig godt sammen, og jeg føler at Tutta er keen på å hjelpe meg, sier 30-åringen.

Seier til Sør-Korea

Arne Hole i Rio de Janeiro.

Inbee Park har ikke den mest skoleriktige svingen, men den er enkel og den funker. Den sørkoreanske jenta, tidligere verdensener som nå er nummer fem, ledet med to slag før den siste runden.Med fire birdier på de første ni hullene økte hun ledelsen og var en periode fem slag foran den jagende Shanshan Feng.

Park fortsatte med sitt solide spill og utklasset verdensener Lydia Ko fra New Zealand med fem slag. Bronsen gikk til kinesiske Shanshan Feng, ett slag bak Ko.

Men bare vent til 2020!

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. OL