LILLESTRØM — BRANN 1-0

Åråsen (BT): Her er vår oppsummering av solskinnskampen Lillestrøm - Brann.

41. minutt: Det tok 40 minutter før Brann skapte en sjanse i åpent spill, men den var til gjengjeld veldig stor. Kraftig kritiserte Mads Hvilsom brukte rå muskelkraft i duell med en av Lillestrøms forsvarere, og kjempet seg til å få avsluttet inne i feltet. Hjemmelagets keeper reddet, men bare midlertidig, for Steffen Lie Skålevik lusket også foran kassen. Ballen havnet i beina hans, men strilens avslutning sto ikke i stil med den han sikret Branns seier med sist helg, mot Start. Lillestrøms bakerste stoppet forsøk nummer to på to sekunder. Og som man vet: I fotball trenger det ikke være mye som skiller 1-0 og 0-1...

43. minutt: To minutter etter Branns gigantiske dobbeltsjanse, raknet det for de røde. Brann hadde ligget lavt hele omgangen, brukt tid og hatt god kontroll på LSK. Men Bassel Zakaria Jradis skudd fra venstrekanten ble ødeleggende for Brann. Piotr Leciejewski stoppet skuddet i utgangspunktet, men ga retur rett ut i livsfarlig område. Der lå Erling Knudtzon og ventet og scoret enkelt i det åpne målet. Brann brukte energi på å klage på at det var feil idømt kast i forkant av scoringen, noe dommer Ken Henry Johnsen selvsagt ikke var interessert i å diskutere. Like etter fikk Brann en kjempemulighet. Vadim Demidov kjempet inne i Lillestrøms boks, og fikk avsluttet fra kloss hold, men skuddet gikk rett på keeper Arnold Origi Otieno.

FORTVILELSEN: Steffen Lie Skålevik og Brann hadde flere store sjanser, men greide ikke å score på Lillestrøm onsdag. Foto: Digitalsport

70. minutt: Litt over midtveis i annen omgang iverksatte Brann plan B. Plan A som gikk ut på å ligge lavt, nekte Lillestrøm rom og håpe på at en overgang eller dødball skulle gi uttelling hadde mislyktes. Plan B har et navn: Azar Karadas. Lillestrøm var også uten Frode Kippe, noe som gjorde det enda mer virkningsfult å sette innpå Karadas. Med en gang fikk Brann mer trykk og selvtilit i angrepsspillet. Syv minutter etter Karadas kom inn fikk han sin første avslutning. På hodet, selvsagt. 84. minutt: Brann hadde slett ikke tid til det, men drøyt fem minutter før full tid innledet laget en kongress nede ved det ene cornerflagget. Daniel Braaten og Malaury Martin hadde duellert, med det resultat at Lillestrøm-spilleren ble liggende på gresset. Dommeren fant fløyten, og da begynte oppstyret. Braaten stilte seg uforstående, Karadas kom ilende til i forbannelse. Her skulle det diskuteres! De gule var gjerne med på det, og ikke minst supporterne like ved, som fyrte oppunder det de kunne. Slik gikk et par ekstra minutter mens Brann trengte dem som mest. I det solen forsvant bak stadiontaket noen minutter senere, ebbet kampen ut på 1-0 til Lillestrøm.