Mandag spilte han de første 60 minuttene da Tromsø 2 slo Kjelsås 1–0 i 2.-divisjon avdeling 1. Det er svenskens tredje kamp for rekruttlaget, mens han må vente på debuten i eliteserien.

– Jeg har ikke spilt noe. Det er klart jeg ikke er fornøyd, sier Jacobsson til iTromsø.

– Trenger mer tid

Han spilte riktignok i 7-0-seieren mot Lyn i cupen, men der stilte «Gutan» b-preget.

– Jeg har jobbet hardt, men kom en uke før seriestart. Så måtte jeg trene meg opp, og nå føler jeg meg i form. Nå kjenner jeg meg bra, og da er det opp til treneren å sette meg opp, sier Jacobsson til iTromsø.

Men det sportslige apparatet virker ikke å ha svensken i tankene med det første, selv om kampene kommer tett som hagl nå i mai.

Gamst garanterer comeback

– Jeg tror han trenger mer tid på å komme seg i gang. Vi tenkte et langsiktig løp med ham, og Jens må spille seg i form, så får vi se om han bidrar med A-laget etter hvert, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

— Kom for å spille i eliteserien

Da han ble klar for TIL i februar signerte han en treårskontrakt som binder ham til Alfheim ut 2018. – Han er ikke en spiller vi bruke mye ressurser på, men en spiller vi har troen på og har potensial. Det må utvikles for at han skal få spille, sier Johansen.

TV2 fjernet innslag eller kraftige reaksjoner

Jacobsson trives ikke med spill på nivå tre i Norge.

– Jeg kom for å spille i Tippeligaen, og mine kvaliteter hører hjemme der, ikke i 2.-divisjon, sier 26-åringen og legger til:

– Det er riktig også. Du kan ikke bare komme inn etter en uke og gå rett inn på laget. Nå er jeg i form, så nå er det vel rett rundt hjørnet, sier Jacobsson.

Må vise seg god nok

Men selv om spilletiden har uteblitt siden han enkom Tromsø innrømmer han at det ikke knekker selvtilliten med noen kamper på A-laget.

Høgmo hyllet Landu

– Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg er ansatt av klubben, og gjør mitt beste på banen for å hjelpe laget til seirer og poeng. Men det er deiligere å spille på et høyt nivå, og da er det selvfølgelig målet, sier Jacobsson

– En spiller som har ambisjoner og reiser langt for å realisere det kan ikke være fornøyd med å spille andrelagsfotball. Det er en måte å endre det på, og det er å vise at han er god nok, melder Svein-Morten Johansen.