Christer Basma har vært et klart førstevalg i RBKs forsvar helt siden han kom til klubben før 1999-sesongen. Mot slutten av denne sesongen har gått tråkkere for veteranen. Etter at Bjørn Tore Kvarme og Vidar Riseth har spilt strålende som stopperpar har Basma blitt henvist til benken, uten at det gjør at Basma føler at den sportslige situasjonen er tung.

Viktige hverdager

— Nei, jeg føler ikke at jeg er inne i en tung sportslig periode selv om jeg ikke er på banen i alle kampene. Jeg har et avslappet og profesjonelt forhold til det. Jeg har jo visst at en hverdag der jeg ikke var et klart førstevalg ville komme, og det var jeg også klar over da jeg skrev ny kontrakt, forteller Christer Basma til adressa.no etter torsdagens RBK-trening.

Basma er knyttet til RBK ut 2008.

– Samtidig har jeg fortsatt mye å gi. I fotballen er det ekstremt mange hverdager og veldig få kampdager. Jeg føler fortsatt at jeg er med på å holde nivået oppe på treningene, og er ekstremt pliktoppfyllende på feltet, mener veteranen.

Klar til å spille

Men Basma ønsker fortsatt å bidra også på banen.

– Jeg er klar til å steppe inn med en gang laget trenger meg. Mens yngre spillere vil variere i prestasjonene vet treneren hva han får om han setter meg inn, legger Basma til.

Bra at noen tar over

Etter at Basma skrev ny kontrakt med RBK for to nye år i september i år gikk forsvareren ut og hevdet at han ønsket at klubben fikk frem en spiller som kunne danke han ut av laget.

"Men jeg håper det kommer en som danker meg ut neste år. Det vil jo være et tegn på at klubben jobber i riktig retning. For spiller jeg fast til jeg er 40 er jo det et bevis på det motsatte" , sa Basma den gangen.

Han går fortsatt ikke vekk fra det utsagnet.

– Jeg må jo stå for det fortsatt. Jeg er glad i klubben Rosenborg, og ønsker at noen skal ta over. Det er fordi jeg bryr meg om klubben at jeg også er kritisk når jeg ser noe jeg ikke liker, understreker Basma.

Positivt som menneske

Han legger likevel ikke skjul på at det er uvant å ikke være RBKs førstevalg.

– Det er klart at det er en ny situasjon for meg. Jeg har vært så heldig at jeg stort sett har spilt fast siden jeg kom til Rosenborg. Og selv om jeg fortsatt føler at jeg gjør jobben min trenger man selvtillit. Når man får slike spørsmål som det jeg får nå, og ser bilder av seg selv som sitter og depper på benken i aviser, er det klart at det ikke er spesielt gøy som fotballspiller, innrømmer Basma.

- Men jeg har kanskje godt av det som menneske. Som idrettsutøver blir en fort egosentrisk, medgir Basma åpenhjertig.