Popovic sier i alle fall tidligere landslagsspiller Rikke Skov, nå ekspertkommentator for dansk TV 2. Hun er nesten panegyrisk i sin omtale at den montenegrinske stjernespilleren som var så lenge i Danmark at hun snakker pære dansk. I kveld skal hun lede Montenegro i et forsøk på å stoppe Norge.

— Jeg begynte å trene igjen i mai etter å ha blitt tobarnsmor, og jeg mener at formen er ganske god, sier Popovic til Aftenposten. Hun la opp etter å ha tapt OL-finalen mot Norge i 2012, men fortsatte i miljøet som sportsdirektør for Buducnost og assistent på landslaget. Da lagkapteinen og stjernen Marija Jovanovic skadet seg, ble Popovic bedt om å gjøre comeback – i en alder av 37. Så høy stjerne har hun i Montenegro at hun også ble valgt som flaggbærer i OL-åpningen.

Tidenes beste

«Hun er det mest nerdete håndballmennesket jeg har møtt i mitt liv. Hun ville bare snakke håndball, analysere neste motstander og trene litt ekstra. Hun talte på taktikkmøtene og ville bare vinne», skriver Skov på nettsiden til dansk TV2. Hun berømmer også Popovic’ menneskelige sider.

«Hun himlet aldri med øynene hvis andre gjorde feil, men prøvde å hjelpe dem. Bojana skyldte aldri på andre underveis eller etterpå», fortsetter Skov.

Skov spilte sammen med Popovic i Viborg, dit hun gikk etter å ha tatt tre Champions League-titler med Anja Andersens Slagelse. I Viborg vant Popovic to titler til. Sammen med den ene i Buducnost er hun altså oppe i seks Champions League-titler! Tre av sesongene var hun toppscorer.

I RIO: Arne Hole.

Den beste håndballhjernen verden har sett, lyder karakteristikken fra en av de andre danske jentene.

Løke er imponert

— Det er fantastisk at Popovic gjør comeback etter å ha blitt tobarnsmor. Jeg har sett henne litt, og hun er flink til å spille opp andre, men ikke så farlig på mål selv slik som hun var. Likevel er hun fortsatt en kjempegod spiller, og jeg må forberede meg godt, for det er jeg som står der hun kommer, sier Heidi Løke, som også var imponert over det hun og lagvenninnene presterte mot Angola i forrige kamp.

IMPONERT: Heidi Løke. Foto: NTB Scanpix

— Forsvarsspillet var strålende, og vi fikk vist at vi har de to beste keeperne i verden.

Det blir kanskje for mye, selv for hun som var verdens beste utespiller?

Norge-Montenegro fredag kl. 21.40