Svensk fotball ble igjen rammet av en skandale onsdag kveld, da storkampen mellom IFK Göteborg og Malmö måtte avbrytes etter en dramatisk hendeløse.

En kinaputt ble kastet inn på banen og eksploderte nær Malmö-innbytter Tobias Sana og en assistentdommer. Sana reagerte ved å rive løs hjørneflagget og kaste det mot publikum.

I en halvtime ventet publikum på om kampen skulle fortsette.

Etter at kampen var avbrutt, og før publikum fikk beskjed om at den ikke ville bli spilt ferdig, stormet en person inn på banen, satte ballen i mål og jublet foran en tribuneseksjon full av IFK Göteborg-tilhengere.

Det viste seg å være den norske ishockeyspilleren Mats Rosseli Olsen, som søndag vant SM-gull med Göteborg-klubben Frölunda.

Klubben fordømmer oppførselen

Mats Rosseli Olsen stormet banen, og måtte fjernes av sikkerhetsvakter. Foto: NTB scanpix

Roselli Olsen løp inn på banen med en en t-skjorte med teksten«SM-guld» og et IFK-skjerf i den ene hånden. Han ble raskt geleidet ut gjennom spillertunnelen av sikkerhetsvakter.Aftenposten har ikke lykkes med å få en kommentar fra Rosseli Olsen, men han la ut følgende melding på Twitter i etterkant av hendelsen:

– Elsker IFK og Frölunda! Alltid drømt om å gjøre mål der! Göteborg, dere er best.

Rosseli Olsen var på plass for å se kameraten Haitam Alessami i aksjon.

– Jeg sa bare «hva gjør du?, men jeg vil ikke kommentere noe mer. Det er ikke min sak, sier IFKs norske back Aleesami ifølge nyhetsbyrået TT.

– Det er en meget god kompis av meg, og jeg håper bare det ikke blir noe alvorlig ut av dette.

— Dette er ikke slikt vi vil se, og vi fordømmer oppførselen hans, sier Frölundas klubbsjef Mats Grauers til Aftonbladet.

Frölunda skal se på Olsens banestorming på et møte torsdag. Den norske landslagsspilleren har to år igjen av kontrakten med Frölunda.

— Vi får ta en diskusjon i morgen, men som jeg har sagt er ikke dette forenlig med våre verdier, sier Grauers.

— Han har bedt allt om unnskyldning. Arrangøren, politiet, vakter og alle. At han bryter med ordensreglene på en arena, det kommer vi til å ta med ham internt. Han fikk selv beskjed om at han får bøter for det her, fra hvem det nå er som deler ut slikt, sier Frölundas pressesjef Peter Kymmer til Expressen.

- Hva tenkte han på?

Aftonbladet-kommentator Mats Wennerholm stiller spørsmål ved om Rosseli Olsen kan fortsette i klubben etter dette.

— Hva tenkte han på? Sannsynligvis tenkte han ikke i det hele tatt, skriver han i en blogg.

— Kan han i det hele tatt spille videre? I min verden har jeg vanskelig for å se for meg det, men kanskje jeg overreagerer, fortsetter han.

Olsen er tatt ut i landslagstroppen som skal møte Frankrike i to VM-oppkjøringskamper i Lørenskog denne helgen. Han er høyst aktuell for Roy Johansens VM-tropp.

Torsdag skal landslaget ha mediedag på Ullevaal, men Olsen er småskadd i øyeblikket og kommer til landslagssamlingen først til helgen.

Assistentdommer gråt

For dommeren var det ikke aktuelt å fortsette kampen etter at en kinaputt ble kastet mot banen. Stillingen var 0-0 med ti minutter igjen.

– Vi snakket om det som hadde skjedd og diskuterte om det var mulig å fortsette. Et knallskudd ble kastet nær en spiller og min assistent Mathias (Klasenius). Han gråt og var i sjokk, og det var ikke et alternativ å fortsette, sa dommer Eriksson.

– Å kaste knallskudd mot spillere, ledere og dommere er helt uakseptabelt.

Eriksson sa at assistentdommeren ikke var i stand til å fortsette.

– Mathias begynner å komme tilbake, men han er ikke klar til å fortsette. Medisinsk tror jeg han er i orden, men han er i sjokk. Det føles tungt at en dåre ødelegger fotballfesten for 17.000, sa han.

Tre norske spillere var på banen i selve fotballkampen i Göteborg: Haitam Aleesami for hjemmelaget, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem for Malmö.