Erik Hamrén er i hardt vær etter Sveriges stygge 1-4-tap mot Østerrike. Mye tyder på at svenskene må ut i playoff om EM-billett, men også 3. plassen kan ryke.

Spillselskapene har allerede begynt å sette opp aktuelle navn som kan erstatte Hamrén, og der dukker Hareide opp.

Hareide har tidligere ledet det norske landslaget, uten å klare målsettingen om sluttspill. Men han opplever enorm suksess med Malmö, som han nok en gang har ledet til gruppespillet i Champions League.

Danmark-jobben

Forrige uke ble Hareide koblet til jobben som dansk landslagssjef etter Morten Olsen, og nå snakkes det altså om Sverige-jobben.

Iølge avisen Sydsvenskan er Hareide ikke avvisende til en dag å erstatte Erik Hamrén som svensk landslagssjef.

— Det hadde vært en ære om de spurte meg, sier han.

— Jeg ville satt meg ned og vurdert det uansett hvilket land som eventuelt skulle stille meg det spørsmålet, sier Hareide.

Tilbud fra Tyrkia

Han er fast ansatt i Malmö, med seks måneders gjensidig oppsigelse. I sommer fikk Hareide spørsmål om han var interessert i å trene den tyrkiske klubben Genclerbirligi, skriver Sydsvenskan.

— Det kom jo en klubb og spurte i sommer, og jeg sa at jeg ikke kunne forlate Malmö FF i den situasjonen. Det var vel like greit, for treneren de ansatte fikk vel to kamper, sier Hareide.

61-åringen har en lang trenerkarriere bak seg i Norge, Sverige og Danmark. I utgangspunktet er planen å lede Malmö også neste sesong.

— Det er planen, men mye kan skje i fotball. Skulle vi tape resten av kampene i høst så stiller kanskje situasjonen seg annerledes, sier Åge Hareide.

Imponert over det Åge Hareide får til? Vi anbefaler disse sakene: