— Dårlig liggende skyting, altså. Søren óg. Dette er for dårlig, sier Tarjei Bø til NRK etter 11. plassen sin.

Både han, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen fikk en god start på fellesstarten i verdenscupen i skiskyting. De startet skytingen feilfritt.

Verre gikk det for Ole Einar Bjørndalen som begynte med to strafferunder på 15-kilometeren i Ruhpolding.

Helbom

Thingnes Bø og Hegle Svendsen fortsatte den gode trenden på andre skyting og hang godt med etter fem fulltreffere hver. Verre gikk det med Tarjei Bø som måtte ut i en strafferunde.

Så var det norsk helbom på tredje skyting. Hegle Svendsen hadde en bom og gikk ut 42 sekunder bak ledende Martin Fourcade. Enda verre gikk det med Thingnes Bø, som med to strafferunder var 49 sekunder bak franskmannen.

Dette så dårlig ut med norske øyne foran fjerde og siste skyting.

Lesser vant

Emil Hegle Svendsen skjøt feilfritt på siste skyting og ble beste norske på 10. plass. Thingnes Bø pådro seg en strafferunde på siste skyting og ble nummer 12, plassen bak Tarjei Bø.

— Det startet veldig bra, og jeg hadde sykt gode ski. Men skytingen på stående var for dårlig, mens liggende var bra, sier Thingnes Bø til NRK.

Tyske Erik Lesser sørget for hjemmejubel i Ruhpolding. Han vant etter at Martin Fourcade måtte ut i strafferunde etter siste skyting. Fourcade ble nummer to og Jevgenij Garanitsjev nummer tre.

Ole Einar Bjørndalen endte desidert sist på 30. plass (ti bom). Erlend Bjøntegaard (fire bom) ble nummer 27.