På lørdagens formasjonstrening drillet Rikard Norling inn en ordinær midtbanefirer, denne gang med kantspillere. Midtbanediamanten, som Norling har brukt syv uker på å drille inn, ser ut til å bli lagt bort til kampen mot Sarpsborg -akkurat som BT-kommentator Tore Strand foreslo etter 0-3-tapet mot Start.

På formasjonstreningen lå Kasper Skaanes til høyre, Amin Askar til venstre og sentralt på midten opererte Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen. Som spisser: Erik Huseklepp og Kristoffer Larsen.

— Det var ingen diamant du drillet inn, Norling?

— Nei, det var det ikke.

- Hva kommer det av?

— Det jeg var inne på tidligere. At vi har en felksibilitet i forhold til hvor offensive eller defensive vi vil være, samtidig som vi holder fast ved sjelen vår. Det var en del av evalueringen vår: En tydelig idé, men større fleksibilitet, svarer Norling.

— Vi må stå opp

Fredrik Haugen, som opprinnelig skulle være Branns ballfordeler, får nå selskap av Kristoffer Barmen sentralt. Han konstaterte følgende etter treningen:

— Når treneren prøver nye ting hele tiden, er det vi spillere som etter hvert må levere i den formasjonen vi får. Det kan være viktig at vi får litt overtall sentralt, med Larsen som hengende spiss, sier Haugen.

Midtbanespilleren er lei av taktikksnakk. Han mener nå at han og de ti andre i rødt må gjøre jobben de er satt til.

— Vi kan ikke skylde på at vi ikke spiller bra fordi vi ikke har den eller den formasjonen. Vi møtte Start som ikke skal ha bedre spillere enn oss, likevel vant de 3-0. Vi må stå opp.

Inn med Knutsen

Norling innrømmer at han nå vender tilbake i retning den taktikken han opprinnelig hadde da han kom til Brann i fjor:

— Ja, dette er ikke helt nytt for dem. Om man ser på Larsen, for eksempel, er hans oppgaver de samme, men det er flere spillere bak ham. Han er mer en hengende spiss.

Keeperen Alex Horwath har pådratt seg en infeksjon i et sår i kneet, og kommer neppe verken til å trene eller spille under Branns treningsleir i Spania. Norlings overraskelse på mannskapssiden på lørdagens formasjonstrening, var at Fredrik Pallesen Knutsen ble drillet som stopper - på bekostning av Azar Karadas. 18-åringen måtte derimot gi seg, på grunn av hodepine.

— Jeg er nysgjerrig på å se ham. Han er en god spiller som er klar for en alvorlig konkurransesituasjon. Tøff, og defensivt veldig dyktig. Han er spennende.