Kristian ôrn Sigurdsson - på benken torsdag.

Grunn: For dårlig offensiv.

Sigurdsson har ikke vært en hit siden han kom til klubben denne sesongen. I siste kamp mot Malmö fikk han karakteren 2 på børsen til BT.

Erstattes av Ophaug

I det avgjørende oppgjøret mot Odense blir han altså vraket av sin trener, og erstattet av Jan Tore Ophaug.

– Kristjan har spilt nærmest prikkfritt defensivt, men har mye å lære på den offensive biten. Han har nettopp kommet til klubben, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Sigurdsson var ikke på onsdagens treningsøkt grunnet sykdom, men Mjelde innrømmer at sykdommen hans ikke har noe å si i forhold til det valget han har gjort.

– Nei, Jan Tore hadde spilt uansett, men dette betyr bare at dette er best for denne kampen. I neste kamp kan det bli forandringer igjen advarer Mjelde.

Bjarnason tilbake

Jan Tore Ophaug har de siste kampene spilt midtstopper for Brann. Men med Olafur Örn Bjarnason tilbake i startoppstillingen, blir det tilbake til backplassen på trønderen.

– Jeg vil jo helst spille midtstopper, men er mer enn fornøyd med å bare spille på dette laget, sier han.

Han tror imidlertid at det er som midtstopper han kommer til å bli vurdert utover sesongen.

– Det tror jeg. Mjelde har sagt at det er helt jevnt mellom Bjarnason og meg, så vi får se hva som skjer i nærmeste fremtid, sier han.

Foruten rokeringen i forsvarsleddet, gjør Mons Ivar Mjelde en forandring i forhold til laget som tapte 2-0 mot Malmö.

Dylan Macallister går inn for Kristian Ystaas.

— Hvis vi skal ha forhåpninger om avansement i Royal League, bør vi vinne denne kampen. Hvis ikke må vi vinne bortekampen mot Halmstad, sier en spent Mjelde, men visshet om at Brann trenger minst ni poeng for å avansere til mellomspillet.

Laget til Brann (4-4-2): Opdal – Ophaug, Bjarnason, Soma, Hanstveit – Guntveit, Scharner, Haugen, Kvisvik – Miller, Macallister.