TRONDHEIM (adressa.no): Muhammed Demirci (20) var sist sett i Norge da han var i storklubben Besiktas’ tropp mot Tromsø på Alfheim i Europaligaen 2013. I hjemmekampen mot «Gutan» samme høst kom han også på banen.

Nå er han på vei til Lerkendal.

Etter det adressa.no erfarer er Demirci svært aktuell for Rosenborg, enten på lån eller som permanent overgang. I det som i tilfelle kan karakteriseres som en sjokkovergang, sett ut fra 20-åringens merittliste.

19 kamper for Besiktas

Den teknisk slepne midtbanemannen er i dag i stallen til nivå-to-klubben Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, utlånt fra nettopp Besiktas. Han står med 19 a-kamper for Besiktas, og ble vurdert som Tyrkias aller største talent for et par år siden, hvor han i mediene gikk under tilnavnet «Tyrkias Messi» på grunn av ballbehandlingen.

Han har også over 20 kamper på aldersbestemte landslag, og har erfaring fra den tyrkiske U21-troppen.

Det siste året har han imidlertid vært ute i kulden i den tyrkiske storklubben, som gjør RBK til et interessant alternativ for å restarte karrieren. Det kan med andre ord være en skikkelig godbit av en midtbanespiller som er på vei inn portene på Lerkendal.

Etter det adressa.no har grunn til å tro kan nemlig Demirci være på plass i Trondheim allerede denne uka.

Så gjenstår det å altså se hva slags avtale det er snakk om for mannen som har vært Besiktas-eiendom siden 2006.

Slutten for Henderson?

Dette kan uansett bety slutten for Liam Hendersons karriere i Trondheim. Henderson er lånt fra Celtic ut denne måneden, men har spilt lite i det siste. Unggutten kan fort også være ønsket tilbake hos Ronny Deila til oppkjøringen starter i Skottland.

RBK har som policy aldri å kommentere rykter rundt spillere i mediene, men RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har tidligere sagt at han ønsker en avklaring rundt Henderson senest 15. juni. Bruttern sa imidlertid søndag kveld at det ikke var noe nytt i situasjonen rundt Henderson.

Adressa.no har mandag forsøkt å komme i kontakt med sportslig leder Stig Inge Bjørnebye. Det har foreløpig ikke lyktes.