I dag ble det offentlig: Hans-Erik Eriksen har gjort sine første signeringer som Hødd-trener og det er å ta med Didrik Sereba og Øystein Vestvatn fra Follo. Begge har skrevet under toårskontrakter med klubben fra Ulsteinvik.

— Dette er to strålende signeringer. Det er to offensive, fleksible og både taktisk og teknisk gode spillere, sier Hans-Erik Eriksen til smp.no.

Vraket Mjøndalen

Spesielt med signeringen av Sereba viser Hødd styrke foran 2016-sesongen. Unggutten har hatt en strålende sesong i Follo og gjort seg interessant for flere andre norske klubber. Sunnmørsposten vet at 20-åringen hadde et tilbud fra Mjøndalen som han takket nei til.

— Jeg føler Hødd er et riktig steg i rett retning for meg og min fotballkarriere. Det opplegget og det prosjektet som er på gang i denne klubben virker utrolig spennende. Jeg tror det kommer til å bli en god periode for meg i denne klubben, sier han til smp.no.

Sereba er blitt så imponert over Hødd at han mener klubben hører til høyere i divisjonssystemet enn 1. divisjon.

— Jeg synes nivået på denne klubben er såpass bra at den fortjener å være i eliteserien. Målet mitt er helt klart å bidra til at vi rykker opp, sier Sereba.

Han har i all hovedsak spilt kantspiller for Follo - med unntak av noen kamper som spiss. I Hødd blir han trolig høyrekant.

— Jeg vil si at jeg er god offensivt. En mot en er jeg god og jeg klarer å ta med meg ballen og utfordre. Det er vel først og fremst det som er styrkene mine, sier Sereba.

Ballsikker spiller

I Follo gjenforenes Sereba med både trener Hans-Erik Eriksen og Øystein Vestvatn. I likhet med Sereba signerte Vestvatn en toårskontrakt med Hødd i dag.

— Øystein er en romtolker. Han er offensivt anlagt og kan bekle flere roller. Han er så bevegelig at han er vanskelig å ta ut av kampen. Han vil ha ballen hele tiden, selv om det er i vanskelige perioder av kampen. Jeg er helt sikker på at Hødd vil få stor glede av Øystein framover, sier Hans-Erik Eriksen.

I likhet med Sereba ser Øystein Vestvatn på Hødd-overgangen som et stort steg opp i karrieren.

— Dette kjennes veldig deilig. Jeg er veldig fornøyd med å få dette i land. Ut i fra det jeg er vant til, er dette et stort steg i riktig retning. Jeg er takknemlig for perioden i Follo, men føler det var på tide å ta steget videre nå, sier 23-åringen til smp.no.

Vestvatn ble kåret til spillernes spiller i Follo i 2015. Han trives best i en offensiv rolle på midtbanen, men har også spilt kant.

— Det er selvsagt veldig positivt at jeg gjenforenes med Hans-Erik for min egen del. Det er jo treneren jeg har hatt gjennom hele min karriere som seniorspiller. Han har vært med og formet meg som fotballspiller og er en person jeg har stor respekt for. Han har gitt meg mye tillit og det håper jeg selvsagt skal fortsette, sier Vestvatn.

Litt vemodig

Selv sier Hans-Erik Eriksen at det er litt vemodig å ta med seg to spillere fra Follo - en klubb som virker å miste svært mange spillere etter nedrykket til 2. divisjon.

— Selvfølgelig er det ikke bare kjekt, men samtidig må man klare å skille følelser og det å være profesjonell. Samtidig mener jeg at dette er to spillere som uansett burde ta steget videre fra 2. divisjonsfotball. Da er det kjekt at vi fikk dem til Hødd. Samtidig er det en ny fjær i hatten for Follo som fortsetter å utvikle spillere til toppfotballen i Norge, sier Eriksen.