Praha (aftenbladet): Henrik Ingebrigtsen ligger ikke på latsiden under EM i Praha innendørs. Han løper både 1500 og 3000 meter, det kan fort bety fire løp i løpet av tre dager.

Fredag kveld startet han rolig i kvalifiseringen på 3000 meter, men midtveis i løpet avanserte han opp i feltet.

I løpet av sisterunden plukket han enkelt nok konkurrenter til å sikre 4. plassen og dermed direkte kvalifisert til finalen.

Tiden 7.47 var så god at han uansett ville kommet videre blant de fire beste tidene. Hans personlige rekord innendørs på 3000 meter var 7.55 før løpet.

— Jeg var litt tung i starten, men det løsnet etter hvert. Det er ganske gøy når du ikke merker fartsøkningen underveis, men kjenner at du har mer å gi når de andre begynner å slite. Jeg kunne nok plukket et par til foran meg om det hadde vært nødvendig, forklarer Ingebrigtsen overfor Aftenbladet like etter løpet.

Han erkjenner at fire løp på tre dager kan være å gape over vel mye. Samtidig brukte han ikke mer krefter enn han måtte for å nå finalen på 3000 meter.

Lørdag er det både kvalifisering på 1500 meter om formiddagen og finale på 3000 meter om kvelden.

— Jeg hadde ingen superdag i dag. Det kommer lørdag og søndag. Men nå må jeg stikke, sa Ingebrigtsen og pekte mot dopingkontrolløren som sto og ventet på ham.

Onsdag fikk Ingebrigtsen uanmeldt besøk hjemme og måtte avgi dopingprøve. Etter løpet i Praha ble han igjen plukket ut.