Viking har med rette fått mye skryt for gode kjøp de siste årene. På en plass har derimot klubben bommet ganske kraftig.

Det er tydeligvis en bestemt oppfatning i trenerteamet om at klubben trenger en stor, sterk spiss i stallen. Jeg regner med at tanken er at denne storvokste spissen skal kunne by på andre utfordringer for motstanderforsvaret.

foto
Hans Petter Jørgensen blogger om Viking. Foto: Lars Idar Waage

Da særlig når lag ligger dypt på Viking stadion eller når Viking jager mål og må bryte ned et kompakt forsvar.Problemet ligger i at Viking tydeligvis lar antall centimeter over havet være den avgjørende faktoren ved kjøp, fremfor de totale fotballferdighetene.

Osita Chikere hadde samme fantastiske fysikk som Suleiman Abdullahi. I tillegg var Osita ung da han ble hentet og klubben håpet selvsagt på et visst utviklingspotensiale.

Viking tok en sjanse og lyktes ikke. Osita Chikere var stor og sterk, men ikke særlig god. Nå sliter Osita benken for Sogndal.

Kieffer Moore har bare hatt en håndfull innhopp for a-laget. Jeg har i tillegg sett briten i et par kamper for rekruttlaget der han ikke har utmerket seg på noe vis.

Det er litt urettferdig å felle dommen over Kieffer Moore allerede nå, men det må være lov å si at det ikke ser direkte lovende ut.

Jeg vil gå så langt som å si at hvis Kieffer Moore plutselig begynner å bøtte inn mål skal jeg printe denne bloggen ut og spise den. Helst sammen med saus og poteter.

Verken Chikere eller Moore er det jeg vil kalle skandalekjøp. Chikere var vel rimelig billig i drift og Moore har bare kontrakt frem til sommeren 2016. Det negative er at disse tar opp plassen til lokale spisstalent som kunne fått verdifulle minutter på banen. Denne høsten er for eksempel Martin Hummervoll sendt på lån til Island. Han kunne vært en spennende alternativ på benken.

Som trener på gutter 15-nivå lever jeg i en verden der antall centimeter har stor betydning. På dette alderstrinnet finner du gutter som allerede er ferdig utvokste menn sammen med knøttsmå pjokker som kun når disse til brystkassa. Det blir feige lag noen ganger og det har betydning for laguttaket.

På A-laget bør derimot ikke antall centimeter over havet være et kjøpssignal. Det håper jeg Viking nå har lært. Skal dere hente spiss, hent en god spiss. Om han nå er 1.69 eller 1.89. Hva mener du? Trenger Viking en «targetman»?