Barcelona topper den spanske toppdivisjonen med sine 76 poeng og virket å gjøre som de pleier da de økte til 2-0 på straffe ved Neymar.

Før Neymars scoring hadde Ivan Rakitic oppskriftsmessig sendt laget i ledelsen etter 21 minutter. Da Neymar økte ledelsen etter 41 minutter, ante de fleste hvor dette bar etter en omgang som ble preget av at en kortglad dommer ville i begivenhetenes sentrum. Hele sju gule kort ble delt ut de første 45 minuttene.

Hjemmelaget ga seg likevel ikke og Cedric Bakambu reduserte etter 58 minutter. 20 minutter senere satte Jeremy Mathieu ballen i eget nett til 2-2. Supertrioen Messi, Suárez og Neymar var med på å sette et stort trykk mot Villarreal-målet i sluttminuttene, men oppofrende Villarreal-spillere sørget for at lagene tok med seg ett poeng hver. Til slutt hadde dommer Jose Sanchez delt ut hele 12 gule kort i det som ikke var en spesielt stygg kamp.

Barcelona leder La Liga med sine 76 poeng, mens Villarreal ligger på fjerdeplass med 54 poeng. (©NTB)