REDDET HØDD: Steffen Moltu sikret seier på Høddvoll. Foto: Ness, Jan Kåre/NTB scanpix

HØDDVOLL (smp.no): Hødds benk mot Strømmen oppsummerte skadesituasjonen i Ulsteinvik-klubben om dagen. Tre juniorspillere satt bak Lars Arne Nilsen på sidelinjen, ettersom fire av de faste på førstelaget er utilgjengelige.

Rasch underholdning

Selv om regnværet hadde gjort sitt for å ødelegge spilleforholdene på Høddvoll, tok det ikke lang tid før kampens første sjanse dukket opp. Strømmens Stian Rasch kom seg alene forbi Hødd-forsvaret og kun en god redning fra Andraes Lie hindret en pangåpning for bortelaget.

Selv om hjemmelaget dominerte banespillet på Høddvoll klarte ikke blåtrøyene produsere særlig med sjanser de første 45 minuttene. De sjansene som kom var det Strømmen, og spesielt Rasch som sto for.

Like før halvtimen ble passert fikk spissen nok en mulighet foran Hødd-buret. Steffen Moltu feilberegnet ballbanen, men Raschs avslutning fra god posisjon havnet i fanget til Lie. Strømmen yppet seg på bortebane i førsteomgang.

Vanskelig Strømmen-mur

Trenden fortsatte etter hvilen. Hødd hadde mye ballbesittelse, men kom seg ikke til store sjanser. Strømmen hadde mindre ball, men skapte det som kom av underholdning. Etter 57 minutter kom Tokstad rundt på kant og smalt ballen inn i feltet. Ingen Strømmen-spillere fikk strukket fram en fot på to meters hold og Hødd slapp med skrekken.

Hjemmelaget hadde store problemer med å trenge gjennom forsvarsmuren til Strømmen, men etter 67 minutter fant Sivert Heltne Nilsen et smutthull i bortelagets bakre rekke. Standal fikk ballen litt langt foran seg, og Arild Østbø fikk blokkert skuddet til hjørnespark.

Prøvespilleren på besøk

George White var på prøvespill i Hødd tidligere denne sesongen, men fikk ikke tilbud om kontrakt. I stedet havnet han hos Strømmen. Det skulle straffe seg fire minutter senere. Kantspilleren vant ballen på venstresiden og plasserte kula elegant i lengste hjørne fra spiss vinkel. Bortelaget ledet 1-0 på Høddvoll.

Hjemmelaget tok grep umiddelbart. Franjo Tepuric ble byttet inn minutter senere og det skulle vise seg å være en genistrek fra Lars Arne Nilsen. På sin første ballberøring stanget kroaten ballen i mål med hodet. Lagene var like langt.

Dramatisk avslutning

På overtid fikk Hødd den etterlengtede scoringen. Sivert Heltne Nilsen headet mot mål, men en Strømmen-spiller reddet på streken. Alt håp var derimot ikke ute. Fra sin posisjon på streken klarerte Strømmen-spilleren ballen rett i Moltus føtter og i mål. Et komisk seiersmål, men det brydde ingen på Høddvoll seg om. Tre poeng var i boks!