Branns unge midtbanetalent ble søndag innlagt i hui og hast. I går forlot han overvåkningen og fikk reise hjem.

Torsdag skal han tilbake til Haukeland. Da får han kanskje svar på hvorfor han fikk blodforgiftningen og hvilke konsekvenser det får. I mellomtiden tar han det helt med ro. Han er også satt på kraftige antibiotika.

– De har tatt en rekke blodprøver, samt røntgen av brystet. Jeg har fått beskjed om at det var blodforgiftning, men legene er usikre på hva det skyldes, sier Misje.

Han har gått på den ene smellen etter den andre de siste årene. Først var det lyskeproblemer, så fikk han kyssesyken. Deretter ble det konstatert at han har kronisk utmattelsessyndrom (ME). Så kom blodforgiftningen.

– Jeg ble akutt syk med hodepine, høy feber og oppkast. Jeg ringte Ola Jøsendal (Brann-lege), og så bar det rett til sykehuset. Det var en ekkel følelse. Legene sa det var bra at jeg kom så fort, forteller Misje.

Blodforgiftning er en alvorlig betennelsesreaksjon utløst av bakterier som har kommet inn i blodet. Hvis behandlingen kommer tidlig i gang er utsiktene vanligvis gode.

– Jeg vet trolig mer i slutten av uken, sier Misje. Han vet ikke om blodforgiftningen har sammenheng med kyssesyken eller ME.

Misje er fast bestemt på å komme tilbake som fotballspiller.

– Jeg kunne nesten ha skrevet bok om alle problemene jeg har hatt. Men jeg er fortsatt optimistisk og er fast bestemt på at jeg en gang skal bli helt frisk, sier Nicolai Misje.