Håvard Nordtveit hadde bare vært på banen noen få minutter da han ble matchvinner for Borussia Mönchengladbach med en kjempevolley fra 20 meter. Kampen mot Wolfsburg endte 2-0. Nordmannen ble byttet inn etter 69 minutter, og sju minutter senere scoret midtbanespilleren karrierens kanskje vakreste mål.

Et innlegg fra høyre endte hos Nordtveit, og i stedet for å ta ned ballen sendte han av gårde en spektakulær hel volley om gikk i mål fra rundt 20 meter via bakken.

Stadion eksploderte, og Nordtveit ble overfalt av jublende lagkamerater.

Tre minutter senere sikret Ibrahima Traoré seieren med sin 2-0-scoring.

Seieren var Mönchengladbachs tredje strake, og laget har nå jobbet seg opp til 13.-plass etter den katastrofale seriestarten med fem tap på rad.

To norske fra start

I Berling spilte både Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred hele kampen da Hertha slo Hamburg 3-0. Salomon Kalou scoret kampens første etter 17 minutter, og i annen omgang avgjorde Vedad Ibisevic kampen med to mål på like mange minutter. Hertha er nummer fire etter en meget god sesongstart.

Overraskelseslaget Ingolstadt fortsetter å imponere. Lørdag slo den nyopprykkede klubben Eintracht Frankfurt 2-0 etter mål av Pascal Gross og Stefan Lex etter henholdsvis 78 og 84 minutter.

Ørjan Håskjold Nyland satt igjen på benken i 90 minutter for Ingolstadt, som ligger på 5.-plass i Bundesliga.

Ellers ble det 2-2 mellom Hoffenheim og Stuttgart, mens Hannover slo Werder Bremen 1-0. ## Greuther Fürth-smell

Greuther Fürth kunne med seier klatre opp på opprykksplass i 2. Bundesliga, men tapte hele 0-4 hjemme mot Bochum lørdag.

Hjemmelaget, med Veton Berisha i startoppstillingen og Zlatko Tripic på benken, slet virkelig hjemme mot Bochum.

Allerede etter to minutter gjorde Simon Terodde 1-0 for Bochum. Før omgangen var over rakk Marco Terrazzinio å doble til 2-0, mens Benedikt Röcker sendte ballen i eget nett til 3-0. Ni minutter ut i annen omgangen sto det 4-0 da Terodde scoret sitt annet for dagen. Peniel Mlapa fastsatte sluttresultatet til 5-0 på overtid.

Berisha fullførte hele kampen, mens Tripic ble sittende på benken for Fürth. Med seier ville nordmennenes klubb ha klatret opp på annenplass i ligaen, men blir i stedet liggende på fjerdeplass. Foreløpig er det fire poeng opp til serieleder Bochum, men avstanden vil bli større om Freiburg vinner sitt oppgjør søndag. (©NTB)