Den gamle storklubben Leeds opplever nok en turbulent sesong. Drømmen om opprykk til Premier League levde lenge på Elland Road, men formen den siste tiden har satt en stopper for slike tanker.

I tillegg viser det seg at klubben igjen er i store økonomiske vansker, og som ikke det var nok, ble manager Brian McDermott tidligere i sesongen sparket og innsatt igjen i løpet av en eneste dag.

Ny italiensk eier

Nå har «Super-Leeds» fått en ny eier, italienske Massimo Cellino. Og den eksentriske 57-åringen, som er rockegitarist på fritiden, har begynt å ta grep.

Daily Mail skriver fredag at Cellino har varslet politiet etter at han fant hemmelige spionkameraer på hjemmebanen Elland Road. Politiet i West Yorkshire bekrefter etterforskningen, skriver avisen.

NY EIER: Italienske Massimo Cellino har tatt over Leeds United. Her er han fotografert på Loftus Road i London under kamp mellom QPR og Leeds. Foto: Digitalsport

Politiets etterforskning skal ha startet på grunnlag av at klubbens midler skal ha blitt brukt til å installere skjulte kameraer. Og siste utvikling i saken er at direktør David Haigh skal ha trukket seg fra sin stilling. En talsmann sier at Haighs avgang ikke har noe med politietterforskningen å gjøre.— På grunn av enkelte uttalelser gjort av og på vegne av de nye majoritetseierne av Leeds United FC, har jeg ikke noe annet valg enn å gå av, sier Haigh i en pressemelding.

Etterforskes

Ifølge Daily Mail skal Cellino ha ankommet Leeds på onsdag, og en sikkerhetssjekk skal ha funnet kameraer i styrerommet og på toalettene.

Deretter skal den italienske klubbeieren ha tilkalt politiet. De skal ha bruke onsdag kveld og mye av torsdag på å finne ut hvordan kameraene kom på plass, hvilke penger som ble brukt til å betale for dem, og å finne ut hvorfor noen ville ha slike kameraer i styrerom og på toaletter.

— Han (Cellino, journ.anm.) er naturligvis ikke glad for at disse kameraene var der, og politiet tar bekymringene seriøst, sier en kilde til den engelske avisen.

Politiet vil foreløpig ikke komme med noe detaljert informasjon rundt sin etterforskning.

SPORTSDØGNET: