Gjelstens selskap Foto: Lars Anders Vestad

Lørdag formiddag landet en stor delegasjon fra Tomrefjord og Fiksdal i Tromsø. Anledningen: En litt forsinket markering av Per Gjelstens 80-årsdag, med hotellopphold, flott middag og toppkamp på Alfheim mellom Tromsø og MFK søndag kveld.

Bjørn Rune Gjelsten er arrangør av turen, og fløy inn en kompisgjeng på ti — i tillegg til seg selv. Felles for alle turens deltakere er en brennende interesse for fotball generelt, og MFK spesielt.

Spent jubilant

Hovedpersonen selv, 80-årsjubilanten Per Gjelsten, var strålende fornøyd med opplegget da han møtte Rbnett lørdag.

- Det er fint i Tromsø og vi har det veldig hyggelig oppe her , fastslår han.

Turens høydepunkt kommer søndag med "seriefinalen" på Alfheim. Spenningen er stor i forkant av det viktige oppgjøret.

- Det blir utrolig morsomt, og kan egentlig gå begge veier. Tromsø er veldig gode i forsvar og er vanskelige å spille mot , sier han.

1963-laget

I tillegg til at de er grunnleggende interessert i fotball, har guttegjengen som er i Tromsø også fortid som fotballspillere. Fire av turdeltakerne, Asbjørn Herje, Kjell Herje, Per Gjelsten og Helge Ellingseter, var dessuten en del av det berømte 1963-laget, som besto av spillere fra Tomrefjord og Fiksdal.

- De spilte en hel sesong uten å tape en eneste kamp. Min far var kaptein for det laget , sier Bjørn Rune Gjelsten til Rbnett.

Lørdag kveld skulle gjengen ut og nyte en bedre middag. Søndag kveld klokken 20.00 barker Tromsø og MFK sammen i storkampenpå Alfheim.