Steven Gerrard (bak) advarer lagkameratene mot å ta lett på Polen. Steven Gerrard (bak) advarer lagkameratene mot å ta lett på Polen. Foto: Toby Melville, Reuters

England tre poeng unna VM

Steven Gerrard maner lagkameratene til kamp.

England er tre poeng unna tur til neste års VM i Brasil. Kaptein Steven Gerrard advarer lagkameratene mot å juble for tidlig.

Fredag kveld cruiset England inn til 4-1-seier mot Montenegro.

Seieren var et stort steg i retning VM neste år, men tirsdag kommer Polen til Wembley. Poengtap der betyr etter alt å dømme at England må ut i omspill for å sikre VM-plass.

Ukraina, som ligger poenget bak England, møter San Marino. Sistnevntes eneste landskampseier kom mot Liechtenstein i 2004, så engelskmennene kan ikke akkurat belage seg på å få hjelp.

Kaptein Steven Gerrard sier seieren over Montenegro var fantastisk for selvtilliten, men legger til at England ikke må bli høye på pæra.

— Jobben er bare halvveis gjort. Polen er et meget godt lag og kommer ikke til å gjøre oss noen tjenester. De kommer til å gjøre det vanskelig, akkurat som Montenegro.

Kan knuse VM-drømmen

Fredag sto det 0-0 til pause, men en Wayne Rooney-scoring tidlig i andre omgang roet engelskmennenes nerver.

Polen er ute av kampen om en plass i neste års VM etter at de tapte mot nabo Ukraina fredag. Likevel sier Gerrard at det å møte England på Wembley er motivasjon nok for de fleste.

— De kommer til å komme til Wembley med håpet om å slå England for å knuse VM-drømmen vår. De kommer ikke til å ta det med ro, sier han.

Skulle Englands VM-drøm bli til et mareritt tirsdag, vil det ikke være første gang det skjer på grunn av Polen.

I 1973 spilte lagene 1-1 på Wembley, og det resultatet betydde at VM i 1974 ble spilt uten England.

Stoler på spillerne

Landslagssjef Roy Hodgson fikk mye ros for det offensive laget han sendte utpå fredag.

Daniel Sturridge utgjorde spisspar med Rooney, mens Danny Welbeck og Andros Townsend spilte på hver sin kant. Hodgson sa han ikke hadde noen problemer med å sende utpå såpass mange offensive spillere.

— Jeg vil alltid stole på spillerne mine, sier han.

Også Hodgson advarer mot å ta lett på oppgaven mot Polen.

— Hvis vi skal kvalifisere oss direkte, må vi slå Polen, og det blir ikke lett. Det blir veldig vanskelig, sier han.

(©NTB)