Midtstopperen kommer til å starte det klassiske oppgjøret på Lerkendal søndag, Amankwahs tredje mulighet fra start denne sesongen.

— Det blir veldig gøy det, en utfordring jeg virkelig ser frem til, sier han.

Ser etter andre klubber

Samtidig kan søndagens kamp være hans siste for Brann. Den ambisiøse 23-åringen stortrives ikke i selskap med innbytterbenken og spill for Brann 2. Han har fått en klarering fra Brann om at han nå får lov til å se seg om etter andre muligheter.

— Jeg har ingen kommentar til det akkurat nå.

- Hvordan har denne sesongen vært for deg?

— Til tider har det vært veldig frustrerende, men jeg har prøvd å gjøre noe med de tingene jeg kan gjøre noe med. Jobbet godt på treningsfeltet, noe annet kan ikke jeg gjøre, svarer den tidligere Fana-spilleren.

Hans agent forteller at det jobbes med å finne en ny klubb for 23-åringen, som egentlig har kontrakt med Brann ut 2013.

— Vi har fått tillatelse av Brann til å snakke med andre klubber. Om det blir lån eller overgang, avhenger litt av Brann, som har oppført seg veldig reelt i denne situasjonen, sier Knut Høibraaten.

- Er det interesse for Amankwah?

— Ja. I sommer var det 4-5 elitserieklubber som var interessert i å låne ham. Jeg har noen interessenter nå også, sier agenten.

Dårlige minner fra Lerkendal

Amankwah startet faktisk fjorårets møte med trønderne på samme sted. Brann tapte 3-0, i det som ble en av Steinar Nilsens siste kamper som sjef langs sidelinjen.

— Vi er revansjelystne etter fire litt svake kamper. Men vi kommer fra en seier og håper å få med oss noe hjem fra Lerkendal, melder midtstopperen, som erstatter karanteneutsatte Zsolt Korcsmár. Christian Kalvenes er nyoperert og kan ikke spille fotball igjen i år.

Etter at Rune Skarsfjord tok over som hovedtrener i Brann for 16 måneder siden, har ikke bergenseren fått mange muligheter i midtforsvaret. Likevel får han voldsomt med skryt fra Skarsfjord for innstillingen Amankwah har vist gjennom den benkeslitende sesongen.

— Han har taklet det helt fantastisk. Hele veien har han sett på de rette tingene, og forstått hvorfor han ikke har fått spille. Blant annet det at vi har hatt veldig få skader og karantener i forsvaret vårt i år, forteller treneren.

Etter sesongen skal han, Amankwah og agenten ta en grundig vurdering på veien videre. Det er foreløpig usikkert om han har en fremtid på Stadion. Tross lite spilletid har ikke Skarsfjord noen betenkeligheter med å sende utpå Amankwah i en av årets tøffeste bortekamper.

- Som Yaw sier selv, han spiller jo bare storkampene. Dette kommer han til å ta på strak arm. Så skal vi se etter sesongen og finne ut hva som er best for Yaws utvikling. Han har i hvert fall vært veldig viktig å ha i gruppen i år, avslutter Skarsfjord.