Rosenborg — Lillehammer 1-5 (0-1, 0-3, 1-1):

Tre marerittaktige minutter på tampen av midtperioden resulterte i Rosenborgs fjerde tap på rad. To kjappe Lillehammer-mål i overtall ble for tøft for et hjemmelag som aldri egentlig ble utspilt.

Lillehammer scoret først

Kampens første store mulighet kom da Rosenborgs gullhjelm, Jordan George, gjorde alt på egen hånd. Amerikaneren dro seg gjennom hele Lillehammer-forsvaret, men skuddet gikk i keeper Joe Fallon. Like etter skjøt Joakim Erbe over målet fra en særdeles gunstig posisjon. Det var starten på en god periode for hjemmelaget.

Etter drøye åtte minutt ble Lou Dickenson utvist. Så forsvant Thomas Wiig ut samme vei. Dermed måtte Rosenborg spille tre mot fem i et drøyt minutt. Takket være en opplagt Brady Hjelle i målet, klarte hjemmelaget å stå i mot.

Men Lillehammer skulle score først. Med drøye seks minutt igjen misset Rosenborg med markeringene i midtsonen, og Jeff LoVecchio sendte Lillehammer i ledelsen.

Skuddstatistikk: 5-13

Dommeren i fokus

Lite skjedde i starten av andre periode, men dommer Owe Lüthcke gjorde seg rimelig upopulær i ishallen med en del tvilsomme avgjørelser i mot hjemmelaget.

Med knappe fire og et halvt minutt igjen av perioden maktet ikke Rosenborg å rydde i egen sone. Lillehammer ble spillende lenge rundt Rosenborgs mål, og til slutt kunne Lillehammers Robin Bergmann sette inn 2-0 på et direkteskudd fra distanse.

Med i underkant av fire minutt igjen, havnet Ørjan Næss i slåsskamp. Lillehammers spiller fikk to minutters utvisning, mens Næss fikk to pluss to. Hasse Hansson protesterte på avgjørelsen, og dommer Lüthcke reagerte med å gi svensken to minutter for usportslig opptreden. Med tre spillere i utvisningsboksen, og spill tre mot fem i to minutter ble det en grusom avslutning på perioden.

Lillehammer scoret etter 20 sekunder til 2-0 ved LoVecchio. Så ble Greg Jacina utvist, og Lillehammer scoret igjen. 4-0 ved Robin Bergmann. Kampen var ødelagt for Rosenborg med dommeren i en svært sentral rolle.

Skuddstatistikk: 6-19

God start på siste periode

RIHK fikk en perfekt start på den tredje perioden. I spill fem mot tre reduserte Ilya Dubkov til 1-4. Var voldsomt nær en ny rask redusering, men Dubkov maktet ikke å utnytte den grove feilen i Lillehammer-forsvaret.

Så skjedde det lite foran Lillehammers mål. Med drøye minuttet tok Rosenborg ut keeper Brady Hjelle, uten at det førte til annet enn at gjestene trygget ledelsen til 5-1 ved Ben Arnt.

Skuddstatistikk: 20-7