Beskjeden utenfor banen, men ifølge trener Kjetil Rekdal alt annet enn beskjeden på banen. Nå har 17-åringen skrevet proffkontrakt med klubben i sitt hjerte og Rekdal mener Vålerenga kan ha en fullblods eliteseriespiller i Ivan Näsberg allerede til vinteren.

— Holdningene til Ivan er outstanding. Han står ikke med luen i hånden på trening heller, så han har en alle tiders mulighet til å bli en meget god fotballspiller på dette nivået, sier Kjetil Rekdal til Aftenposten.

- Har tatt store steg

Vålerenga har variert fra solid og tett til nærmest «åpent hus» i forsvar denne sesongen. Totalt har laget sluppet inn 24 mål, kun fire har sluppet inn flere. I 2-2-oppgjøret mot Viking på Ullevaal søndag serverte VIF-forsvaret gjestene to mål. Ved pause tok Kjetil Rekdal grep. Vålerenga-treneren lot Simon Larsen være igjen i garderoben. 17-åringen fra Vålerenga fikk sin debut.

- Jeg fikk beskjed rett før pause om å gjøre meg klar. Da måtte jeg jobbe litt med meg selv. Det begynte å koke litt da jeg fikk høre at jeg skulle inn. Men det gikk bra, jeg måtte bare tenke på det jeg skulle gjøre, sier Näsberg.

Og nå kan det bli flere sjanser på unggutten.

- Ivan er selvfølgelig aktuell for å starte mot Hønefoss i kveld. Nå har vi tre midtstoppere, da har han vel 67 prosents sjanse for å starte da , sier Rekdal og flirer.

Trolig velger Rekdal unggutten i spann med André Muri.

— Han leverte en god omgang mot Viking. Han var rolig med ball, han tok de duellene han skulle, så han kan være meget godt fornøyd med sin debut i eliteserien. Han har tatt store steg til nå, og fortsetter han med det kan Vålerenga ha en eliteseriemidtstopper til vinteren på 18 år. Den sjansen skal vi ta og den ønsker vi å ta, sier Rekdal.

- Utrolig gøy

Näsberg spilte på G16-laget til Vålerenga i fjor. I år har det også blitt spilletid på junior- og reservelaget i 2. divisjon. Målet til 17-åringen var å få flest mulig kamper på reservelaget. Nå er han med og spiller med de store guttene.

- Det er utrolig gøy. De andre spillerne har tatt veldig godt imot meg og er veldig greie , sier den beskjedne 17-åringen.

For da Aftenposten traff ham på Valle etter endt trening tidligere denne uken, tuslet han hjemover iført treningstøy. For mens resten av A-laget skiftet, dusjet og spiste lunsj på Valle, spaserte den ferske eliteseriespilleren den korte turen hjem til moren på Valle. Faren bor på Vålerenga.

Nye mål

- Hvem er Ivan Näsberg?

— Hehe, ja si det, hvem er Ivan Näsberg, gjentar VIF-spilleren og myser i solen.

- En fotballspiller som har spilt i Vålerenga hele livet. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er ikke så vant til å være i mediene ennå , sier han og ler.

Han har kamper for Norges G15-, G16- og G17-landslag. Nå må han sette seg nye mål.

— Målet var jo å få spille mest mulig i 2. divisjon. Men nå har jeg fått debuten i eliteserien, så jeg får bare jobbe hardt og satse på å få flest mulig sjanser fremover. Men det er uansett veldig moro det som har skjedd til nå, sier den venstrebeinte midtstopperen.

- Hva er dine styrker som spiller?

— Jeg er vel best til å forsvare eget mål. Jeg har ingen spesielt god pasningsfot, den må det jobbes litt med, sier han beskjedent.

Konkurransen om spilletid er ventet å øke når sommerens overgangsvindu åpner den 15. juli. Da er nemlig danske Nicolai Høgh spilleklar for VIF. En annen midtstopper, Giancarlo Gonzalez, er for tiden opptatt med landslagsspill for Costa Rica i Gold Cup.

Profil

Ivan Tarek Fjellstad Näsberg

Født 22. april 1996 (17 år)

Midtstopper i Vålerenga.

Har spilt i klubben siden han var fem år.

Bor på Vålerenga. Er til og med døpt i Vålerenga kirke og har gått på Vålerenga skole.

Debuterte i eliteserien mot Viking sist helg.

Har flere aldersbestemte landskamper for Norge.

Kilde: vif-fotball.no