LARNACA: Rosenborg ankom mandag kveld til glohete Kypros. Varmen har vært et tema, men RBK-islendingene tror ikke det har noe å si.

Rosenborg fløy med samme fly som Portugal reiste med etter at de vant EM.

Nå har trønderne ankommet til Larnaca. En vegg av varme slo til da flyvertinnene åpnet dørene og serielederne gikk ut. Sist ut var islendingene Matthias Vilhjalmsson, Holmar Eyjolfsson og Gudmundur Thorarinsson.

— Det var varmt her, men ikke noe utrolig. Jeg har vært i utlandet før, sier Vilhjalmsson til adressa.no.

Så ser han rundt seg og kjenner litt ekstra på solsteken.

Johan Lædre Bjørdal og Mushaga Bakenga på Værnes. Foto: Morten Antonsen

— Selvfølgelig er det varmt her.

Forberedt

Trønderne har brukt de siste dagene på å venne kroppen til mye væske. Dette for å være best mulig hydrert når de i morgen kveld løper ut på en nærmest rykende gressmatte.

— Det har vært gode temperaturer i Norge. Vi har drukket mye vann og kroppen er forberedt på det her, fortsetter Rosenborg-poteten.

Fordel Apoel?

Om temperaturen er en fordel for kypriotene, er islendingene ikke i tvil om. Men de tror ikke det skal være noe problem for den norske serielederen.

— De bor her og spiller med disse forholdene til vanlig. Det er litt fordel, men ikke så mye at det vil ha noen påvirkning på kampen. Man glemmer ikke å spiller fotball selv om det er litt vamrt, sier hans landsmann, Eyjolfsson.

Vilhjalmsson ser på midtstopperen og nikker før han så legger til:

— Hvis vi taper, så er det fordi vi er for dårlige. – ikke på grunn av varmen.

Kåre Ingebrigtsen:

Turbulens

Flyturen på rundt seks timer fra Værnes til Larnaca ble nærmest en dans på roser. Beige skinnseter og en benplass man nesten kan drømme om hjalp godt til en god opplevelse. Så kom det turbulens.

— Jeg sa før vi dro at det var et fantastisk fly, så det hadde vært typisk om det kom turbulens. Så skjedde det, men jeg har vært med på mye verre på Island. Jeg tror ikke noen har flyskrekk, fortsetter Vilhjalmsson.