I månedsskiftet juni/juli drar han til Stockholm for å starte på utdanningen som kreves for norske topptrenere fra sesongen 2017/18. Han er allerede i gang med lesingen.

— For meg passer det fint. Jeg får være i Stockholm der jeg har familie, samtidig som den svenske trener 3-utdanningen har færre samlinger enn den norske, sier Högdahl.

Det siste betyr at Byåsen sparer penger.

— Det er jo en veldig fin løsning for oss, sier Jørgen Nygård Pedersen, daglig leder i Byåsen.

Det var bra for meg at det ble klart så tidlig. Jeg har fått tid til å tenke strategi.

Var Sveriges yngste

Högdahl ble den yngste treneren i Sverige da han tok trener 3-utdanningen som 18-åring. Senere studerte han ved idrettshøgskolen i Sverige. Han er kritisk til at de nye kravene til trenerutdanning ikke har et system for å konvertere tidligere relevant kompetanse.

— Det er dumt å bli tvunget til noe, men det kommer jo alltid noe ut av å gå på kurs, sier han om de nye reglene.

Arne Högdahl signerte kontrakten med Byåsen i februar, og har brukt månedene siden avklaringen godt. Formelt overtar han treneransvaret for Byåsen 1. juni, men mandag ledet trenerveteranen laget på sin første økt.

— Jeg gleder meg sykt til å komme i gang, sier Högdahl.

— Det var bra for meg at det ble klart så tidlig. Jeg har fått tid til å tenke strategi, legger han til.

Vil ha mer stabilitet

Neste sesong ønsker han å utvikle spisskompetansen til hver enkelt spiller i større grad.

— Vi skal bli enda tydeligere på rolleavklaringer. Vi skal definere rollene slik at spillerne vet hva de skal bidra med, sier Högdahl.

Forsvaret vil også prioritert.

— Jeg vil ha større stabilitet i forsvar, sier han.

Med flere spillere som er aktuelle for mesterskap med landslag i sommer, handler de neste månedene for han om å gjøre spillerne belastningsklare til sesongstart.

— Spillerne må tåle trening, og vi skal få framgang i prestasjonene. Vi skal ha fysiske tester der vi måler oss mot landslaget. Det er der nivået skal ligge for Byåsen-spillerne, sier Högdahl.

Ser stort potensial

Teordora Tomac gleder seg til å komme i gang under Högdahls ledelse.

— Jeg har ikke hatt han som trener før. Men han har fulgt oss over tid, og det skal bli spennende å se hvordan han vil bygge opp laget, sier Tomac.

Byåsens spillerstall teller per i dag 17 spillere. Arne Högdahl ser ikke mørkt på at klubbens økonomi ikke tillater innkjøp at stjernespillere.

— Byåsen hadde et fantastisk lag med 85-årgangen med blant andre Gøril Snorroeggen, Kari Aalvik Grimsbø og Ida Alstad. Nå får jeg trene et lag med spillere som har de samme forutsetningene, mener Arne Högdahl.