– Rudolfs er en naturlig målscorer som har vist at han kan score når laget trenger det mest, sier assisterende Sharks-manager Joe Will til klubbens nettside.

– I sin første sesong i Nord-Amerika viste han at han kunne klare seg fysisk, mens han også var flink til å score. Vi gleder oss til å følge utviklingen hans i vår organisasjon, sier Will.

Oilers-direktør Pål Haukali Higson har latt seg imponere av utviklingen, og synes det som skjer rundt Balcers er veldig spennende.

– Dette er imponerende, og utrolig kult. Nå er det ingen ting i veien rent kontraktsmessig for at Rudolfs kan spille i NHL. Nå er det bare prestasjonene hans som vil avgjøre. Det er veldig morsomt å se en tidligere Oilers-spiller tegne kontrakt i NHL, sier Haukali Higson.

– Balcers har også singert en treårs-kontrakt, og det viser hvilken tro ledelsen har på ham, sier Oilers-direktøren.

Forrige sesong spilte Balcers for Kamloops Blazers i Western Hockey League i USA, og noterte seg for 77 poeng (40 mål og 37 assist) på 66 kamper.

Før sesongen sa Balcers dette til Aftenbladet:

- Målet er å gjøre en god sesong, vise meg fram og få kontrakt med San Jose Sharks. Jeg kommer til å savne Stavanger, men i Kamloops kommer Sharks til å se meg spille hele tiden. Derfor drar jeg dit nå, sa Balcers.

Nå er altså målet om kontrakt nådd. Sannsynligvis vil Balcers nå spille en stund for farmerlaget San Jose Barracuda i AHL (nivået under NHL) før han eventuelt får sjansen i verdens gjeveste hovkeyliga.

– Han vil delta sammen med A-laget i oppkjøringen til sesongen, men vil trolig bli flyttet ned til AHL når sesongen starter. Så vil utviklingen hans framover avgjøre om det blir NHL på ham i framtiden, sier Haukali Higson.

Sharks sikret seg rettighetene til Balcers under NHL-draften i 2015.