Henrik Ingebrigtsen slettet 18 år gammel norgesrekord

Bislett Games ble en kjempeopptur for Henrik Ingebrigtsen etter et halvår med trøbbel. På 3000-meteren slo han Marius Bakkens norske rekord.

Publisert:

Henrik Ingebrigtsen jubler for norsk rekord på 3000 meter under Bislett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • Bernt Harald Brennevann
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det gjorde den eldste Ingebrigtsen-broren med tiden 7.36,85. Norgesrekorden fra 2001 ble skjøvet til side med nesten fire sekunder. For 18 år siden løp Bakken 7.40,77.

– Rett og slett rørende å se Henrik, for han har strevet mye i det siste. Det er fantastisk. Jeg sa til ham på forhånd at «om du tar norgesrekorden, så blir du kongen av Bislett». Det er mye bedre det enn å løpe en halvgod drømmemil, sier en stolt Gjert Ingebrigtsen etter løpet.

Det sterke løpet holdt til en fjerdeplass. Selemon Barega fra Etiopia vant med 7.32,17.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Pappa Gjert reagerte på Jakob Ingebrigtsens løp: – Tull og tøys

– I dag er jeg heldig med mye. Det gikk sakte i starten, og det passet meg veldig bra, sa Ingebrigtsen til NRK.

Han passet samtidig på å hylle Bislett-publikumet.

– Det var helt fantastisk og vanskelig å beskrive. Det var masse smil, og det var helt magisk å høre jubelen da jeg klatret i feltet mot slutten.

Under æresrunden takket Ingebrigtsen for støtten ved å ta seg svært god tid til selfies med tilskuerne langs gjerdet. En halvtime etter målgang tok han fortsatt bilder med de fremmøtte.

Henrik Ingebrigtsen tok mangfoldige bilder med publikum på Bislett torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Trosset smerter

Ingebrigtsen klarte målet om et rekordløp selv om han haltet litt underveis.

– Jeg slet bitte litt med smerter, men kroppen føltes bra. Et tips til andre løpere er ikke å løpe med smerter, men i Bislett Games må det være lov, sa han med et smil.

Før torsdagens Diamond League-fest hadde 28-åringen fra Sandnes 7.42,19 som bestenotering. Den satte han i Italia i september 2013. Nesten seks år senere greide han endelig å løpe en raskere 3000 meter.

Bislett Games ble en suksess for Henrik Ingebrigtsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Dette er ekstremt imponerende, sa far og trener Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Henrik Ingebrigtsen har hatt en trøblete vinter og vår. Han har selv uttalt at ingenting gikk slik som han ville ha det i oppkjøringen. Problemene gjorde at han ble vraket fra den legendariske drømmemila på Bislett.

I stedet ble han satt til å løpe 3000-meteren mot et sterkt felt. Etiopieren Muktar Edris, som vant VM-gull på 5000 meter for to år siden, er på vei tilbake etter skade og testet torsdag formen med en 11.-plass i Oslo.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.