Treneren ble hasteansatt da Mikael Stahre dro til IFK Göteborg i begynnelsen av juni. Bohinen fikk jobben bare noen dager senere, med kontrakt ut 2021. Årsaken til den korte avtalen var at klubben normalt ville gjort en grundigere jobb.

Nå står den profilerte treneren med kun tre seirer på tolv eliteseriekamper (3-3-6). Seirene har kommet mot Rosenborg (på Lerkendal), Molde og Strømsgodset.

– Du lever og dør med resultatene dine som trener. Og resultater må du ha, sier Bohinen og sier at han «for så vidt ikke er stresset» av sin usikre fremtid.

Lørdag fikk han en opptur, med 1-0-seier over Strømsgodset.

– Jeg er stort sett opptatt av utvikling og prestasjon, for uten det kommer ikke resultatene uansett. Jeg vil bygge en solid kultur, og det tar også litt tid, utdyper han.

– Samtidig må vi ha kortsiktig tanke. Jeg vet at jeg må ha resultat, og det lever jeg fint med.

– Du stresser ikke med tanke på neste sesong?

– Jeg oppfører meg i hverdagen som at jeg skal være her i tre år, og om jeg ikke blir det, så blir det andres valg. Det tar jeg helt med ro.

Sarpsborg-leder Espen Engebretsen sier han har et godt inntrykk av Bohinen, og at det samarbeides godt. Samtidig trenger klubben mer tid med tanke på hva som skal skje kommende sesong.

– Normalt bruker vi vesentlig bedre tid før en ansettelse. Det skal være riktig for klubben og riktig for treneren. Den tiden hadde vi ikke da Mikael ba om å få reise, sier Engebretsen

– Lars må bli kjent med byen og klubben, og vi må bli kjent med Lars. Resultatene har gått litt opp og ned til nå, og vi mangler litt flyten, sier han.