– Norges idrettsforbund bes om å koordinere dette med særforbundene, sa statsminister Erna Solberg i Stortinget mandag.

Mandag kveld opplyser Norges Håndballforbund i en pressemelding at de resterende kampene i januar utsettes. Det inkluderer Vipers seriekamp mot Tertnes på bortebane onsdag.

Vipers skal også spille tre kamper i Champions League, mot Bietigheim, FTC og Metz, de neste to ukene. Om internasjonale kamper blir berørt av nye retningslinjer fra regjeringen er uklart.

– Ganske dramatisk

– Det er ganske dramatisk for oss om alt utsettes i to uker. Da vil det bli vanskelig for oss å gjennomføre Champions League, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad mener det blir dramatisk for dem om det blir utsettelse i toppidretten. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Han mener det er større sikkerhet rundt internasjonale kamper enn den nasjonale serien.

– For å spille i Champions League, må vi teste oss hele tida – og vi trener ikke før testene kommer tilbake negative. Så jeg føler vi har god kontroll, sier Vipers-treneren.

Barn og unge kan trene som normalt

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Barn og unge under 20 år kan igjen trene og delta i fritidsaktiviteter som normalt, ute og inne. De kan også bli unntatt anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig.

Statsminister Erna Solberg (H) redegjorde for håndteringen av koronapandemien i Stortinget mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB