– Jeg er gravid. Det kommer mot sommeren, bekrefter Silje Norendal med tanke på fødselen overfor VG.

Silje Norendal pådro seg bruddskader i leggen og ankelen under oppvarmingen til slopestylesemifinalen i US Open i Vail i februar.

Etter å ha bitt operert i USA, oppsto det etter hvert komplikasjoner der hun hadde fått satt inn skruer og «plater» i benet.

Bruddene ville ikke gro skikkelig. I sommer fikk hun fjernet brorparten av dette, i håp om at de tiltagende smertene skulle gi seg.

– Det har vært over fem måneder med vondt hele tiden, når jeg bare går og gjør hverdagslige ting – som å gå i butikken og skulle bære en handlepose hjem, uttalte hun til VG i juli for seks måneder siden.

Det var NRK som omtalte nyheten først.

Norendal har hatt noen tøffe smeller i bakken:

Etter flere legekonsultasjoner den siste tiden, har Silje Norendal besluttet å legge opp som snowboardkjører på internasjonalt nivå.

– Men denne beslutningen har egentlig ikke med skaden å gjøre. Det er et valg vi har tatt uavhengig av den. Alex og jeg har valgt å starte familie, vi to, understreker hun.

Norendal, som blant annet har vunnet X Games-gull fire ganger, hadde planlagt å delta i sitt tredje OL i februar 2022. Før 2018-OL i Pyeongchang ga hun overfor VG uttrykk for at hun kunne komme til å slutte før det.

Et av hennes største sportslige høydepunkt kom i Utah:

Den mangeårige kjæresten Bonsaksen, veteranback på det norske ishockeylandslaget og kaptein i finske KooKoo, sier han gleder seg til det som kommer.

– Vi begynte å snakke om det allerede i sommer, at vi skulle prøve å stifte familie. Da ble vi enige om å ta steget, selv om vi måtte gå noen runder. Nå velger hun å legge opp, i stedet for å bli tvunget til det, sier Bonsaksen til VG.

Han har kontrakt i Finland et år til, sier «vi bare får se hvordan ting er til sommeren» og sier han har et ønske om å avslutte karrieren i Vålerenga.

– Vi er vant til avstand gjennom syv års avstandsforhold, men det er klart det blir annerledes nå når hun er gravid, sier «Bonsa», som sier at kjæresten kommer til Finland mandag og skal bli et par måneder.

33-åringen har kontrakt med finske KooKoo ut 2021/22-sesongen.

Men etter det kan han kanskje finne frem danseføttene igjen?

I Sør-Korea for snart tre år siden tok hun 4. plass i slopestyle og 6. plass i Big Air i sitt andre OL. Silje Norendal, som ifølge skattelistene hadde en inntekt på en million i 2019 og en formue på 12 millioner, deltok første gang i OL i Sotsji 2014. Da endte hun på 11. plass i slopestylefinalen.

Silje Norendal og Alexander Bonsaksen har vært kjærester i mange år. Etter å ha forlovet seg, planla de bryllup i Toscana sist sommer. Det avlyste de i mars, etter coronavirusutbruddet i Italia og nedstengningen av Norge.

– Det er litt spennende. Vi får se hva det blir til og hvor vi kommer til å slå oss ned neste år. For meg blir det en helt ny tilværelse. Jeg vet ikke hva jeg går til. Men jeg vil ikke gi slipp på snowboard og vinteridrett. Jeg kommer til å være involvert på landslaget med jentesatsingen, sier Silje Norendal.

– Dette har vært livet mitt siden jeg var fem år gammel. Jeg er blitt «Snowboard-Silje». Det er henne jeg kjenner best. Det vil selvfølgelig bli vanskelig å se meg selv utenfor konkurransesirkuset. Men det so er fint nå, er at alt føles veldig riktig, sier Silje Norendal, som røper at hun har noe spennende på gang «med TV».

Snøbrettkollegaen Kjersti Buaas fikk dette supertrikset på film: