Biles er en av OLs aller største profiler. Hun tok fire gull under sommerlekene i Rio for fem år siden.

Tirsdag ga hun USA en dårlig innledning på lagkonkurransen da hun misset i den innledende sprangøvelsen. Biles så ut til å skli i landingen og landet nesten på knærne, skriver TV-kanalen Fox News.

24-åringen forsvant deretter ut av turnhallen i Tokyo sammen med en fysioterapeut, før hun senere vendte tilbake. Da var den ene foten hennes bandasjert stramt.

«Simone har trukket seg fra lagfinalen av medisinske årsaker. Hun vil bli vurdert daglig for å få medisinsk klarhet rundt kommende konkurranser», opplyste USAs turnforbund til nyhetsbyrået AFP.

Nå benekter Biles selv at hun ble skadet.

– Ingen skade, nei. Kun stoltheten fikk en liten skade, forklarer hun til Reuters.

foto
BENEKTER SKADE: Simone Biles fortviler etter at hun måtte gi seg i tirsdagens konkurranse. Foto: LOIC VENANCE, AFP

Den amerikanske stjernen trakk seg fra resten av konkurransen etter skuffelsen på sprangøvelsen. Selv sier hun at hun ikke ville fortsette etter tabben.

– Etter den forestillingen ville jeg bare ikke fortsette, sier Biles ifølge Reuters.

Hun ble erstattet i det amerikanske laget av Jordan Chiles, og de tok til slutt sølv i konkurransen.

Enorme forventninger

24-åringen har i en årrekke vært en av turnsportens aller største frontfigurer. Hun står med totalt 30 medaljer i VM- og OL-sammenheng. Det kan få vise maken til.

Den amerikanske jentas prestasjoner så langt under OL i Tokyo har samtidig fått enkelte til å stille spørsmål ved hennes form. Biles kvalifiserte seg for finale i alle de fire apparatfinalene og hadde beste poengsum i kvalifiseringen til den individuelle mangekampen, men hun gjorde en uvanlig feil i frittstående og var nær ved å misse finalen i skranke.

Forventningene til turnstjernen er enorme, og i pressesonen etter konkurransen satte Biles ord på det presset hun lever under, og hvorfor hun valgte å trekke seg fra konkurransen.

– Jeg må fokusere på min mentale helse. Jeg tror mental helse er mer fremtredende i idretten nå. Vi må beskytte både hodet og kroppen, og ikke bare gå ut og gjøre det verden vil at vi skal gjøre, sier Biles ifølge Reuters.

– Det har vært noen dager hvor alle sender twitter-meldinger til deg, og du kjenner vekten av hele verden. Vi er ikke bare idrettsutøvere, vi er mennesker når alt kommer til alt, og noen ganger må du bare ta et steg tilbake, fortsatte hun.

Den siste tiden har flere idrettsutøvere satt fokus på mental helse, blant dem tennisstjernen Naomi Osaka. Hun var blant vertsnasjonen Japans største gullhåp, men røk ut av singlekonkurransen natt til tirsdag. Hun uttalte at hun «vet ikke hvordan hun skal håndtere presset».

– At flere utøvere har snakket ut har virkelig hjulpet. Dette er så stort, det er OL, og når alt kommer til alt vil vi ikke bli båret ut derfra på en båre. Jeg ville ikke gå ut og gjøre noe dumt, og bli skadet, sier Biles.