Lionel Messi og Argentina vant VM for første gang siden 1986.

– For en lykke, for en glede! Fotball fører alle argentinere sammen. Det løfter oss ut av depresjonen landet er i, sier Veronica Coronel (27) til VG, under gatefesten i Buenos Aires.

VM-seieren gir argentinerne et etterlengtet avbrekk fra hverdagen. For faktumet er at landet er i dyp økonomisk krise. Inflasjonen ligger an til å doble seg i Argentina i år.

Til tross for at landet lider av en stor økonomisk krise dro over 40.000 argentinere til Qatar – flere solgte mange av eiendelene sine for å få råd til å dra og se Argentina vinne VM.

– Dette er nydelig. Dette har vi ventet på i flere år, sier Agustina Nico.

I Frankrike har det flere steder oppstått opptøyer etter finaletapet. Det skriver avisen LeParisien søndag kveld. Se bilder fra det her:

Obelisken i Buenos Aires i Argentina er samlepunktet for alle argentinere under store begivenheter. Det var her massene møttes for å feire VM-gullet i 1978 og 1986, og det var her argentinerne sørget da Maradona døde i november 2020.

Stappfullt var det der også under finalen mot Frankrike. Etter at seieren var et faktum kom det bare enda flere. Delfina Pyznar (23) så kampen sammen med venninnene sine i en leilighet i sentrum før de tok turen ut for å feste.

– Fotball er alt for oss. Det er glede, spenning, lykke, alt. Det tar oss vekk fra den økonomiske og politiske krisen vi er i, og det er så bra, sier Delfina Pyznar til VG, da festen i gatene i Buenos Aires hadde startet etter seieren.

Den økonomiske krisen fører stadig flere familier inn i fattigdom. I tillegg ble visepresident Cristina Kirchner dømt til seks år fengsel for korrupsjon tidligere denne måneden. Presidenten selv, Alberto Fernández, tok henne i forsvar og påsto at det heller er rettssystemet som er korrupt.

– Vi fortjente dette! Nå føler jeg meg euforisk! Fotball betyr alt i Argentina fordi det er det eneste som forener oss, sier Sandra Lucchesi, som har tatt med mannen og datteren ut for å feire.

– I fotballen betyr ikke politisk ståsted og parti noe, legger hun til.