Det opplyser Det engelske fotballforbundet (FA) tirsdag.

Både Mitrović og manager Marco Silva er straffet etter bråket som oppsto 20 minutter før slutt i kampen 19. mars. Spilleren dyttet og skjelte ut dommer Chris Kavanagh i FA-cupoppgjøret mellom Fulham og Manchester United, som følge av en utvisning av lagkameraten Willian.

Willian stoppet et skudd fra United-spilles Jadon Sancho med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Silva og målscorer Mitrović for å ha protestert illsint mot avgjørelsen.

I etterkant ble det klart at FA åpnet disiplinærsaker mot dem, og tirsdag kom avgjørelsen fra disiplinærutvalget. Silva blir utestengt i to kamper og må betale 250.000 kroner i bot, mens Mitrovic får den klart verste straffen av de to med hele åtte kamper.

Mitrović ble svært amper da lagkameraten Willian fikk rødt kort mot Manchester United. United-keeper David de Gea og Willian selv så ut til å prøve å roe ned situasjonen. Foto: PAUL ELLIS / AFP / NTB

Han har rukket å stått over én av dem allerede.

I uttalelsen fra FA står det at i Mitrovics tilfelle ville standardstraffen vært for lav.

– Vi mener standaradstraffen, som ellers ville gjelde for Aleksandar Mitrović for utvisningsforseelsen av voldelig oppførsel, slik han begikk mot kampens dommer rundt det 72. minutt, var klart utilstrekkelig. Spissen var uenig i dette, skriver FA.

– En utestengelse på tre kamper ble ilagt. Dette kommer i tillegg til tre kampers utestengelse han allerede hadde fått for rødt kort-forseelsen.

FA skriver videre at spissen innrømmet at oppførselen og språket hans etter utvisningen var «upassende, fornærmende og truende». For dette fikk han ytterligere to kampers karantene.

Manageren Silva straffes også for blant annet språkbruk og det FA kaller «fornærmende ord, gester og oppførsel overfor kampens dommer». Han skal også ha brukt «grove og fornærmende ord mot fjerdedommeren». Silva avviste imidlertid at han kastet en vannflaske i retning av assistentdommeren.

Det er FAs disiplinærutvalg som har satt straffen til åtte kamper. FA selv melder at de ønsker å anke avgjørelsen for å muligens gjøre den enda strengere.

– Vår intensjon er å anke begge sanksjonene, men vi vil avvente den skriftlige begrunnelsen før vi bekrefter vårt endelige standpunkt, heter det i en uttalelse som blant andre Daily Mail gjengir.