– Mercedes har en tøff jobb foran seg, fastslår Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Lando Norris (23) kunne ikke frata Max Verstappen (26) nederlenderens 17. seier for året (av 20 mulige) - men var samtidig et hav foran Fernando Alonso (42) på 3. plass. McLaren-føreren har dermed 2. plass fra både sprinten og hovedløpet denne helgen.

Det ble en dramatisk start:

  • Charles Leclerc krasjet på formasjonsrunden. – Jeg mistet hydraulikken! Hvorfor er jeg så uheldig? spør en fortvilet Ferrari-fører på teamradioen.

  • Løpet hadde så vidt kommet i gang da Kevin Magnussen (Haas) og Alex Albon (Williams) krasjet ut av løpet.

  • Også Daniel Ricciardo (AlphaTauri) og Oscar Piastri (McLaren) fikk skader på bilene sine. Rødflagg gjorde at teamene fikk tid til å reparere, og de to kunne starte fra pit.

– Jeg mistet den hydrauliske styringen. Alt ble veldig tungt. Motoren stoppet, så spant jeg rundt. Jeg kan ikke fortelle hva vi tror det skyldes. Jeg tror vi mistet en pallplass, men det betyr ingenting nå, sier Leclerc i et intervju vist på Viaplay.

Max Verstappen tok starten - mens Lewis Hamilton hadde en sterk start og avanserte fra 5. til 3. plass. Etter rødflagg og nesten en halv times venting tok Verstappen også restarten (som var stående) foran Norris, og Alonso avanserte forbi Hamilton til 3. plass.

Lando Norris prøvde seg på Verstappen på den åttende runden, men nederlenderen klarte å holde unna - og dro så fra McLaren-føreren.

– Det er så imponerende av Verstappen, sier Atle Gulbrandsen på Viaplay-sendingen.

Dermed ble det Verstappen og Norris på de to første plassene - som i lørdagens sprintløp. Seiersmarginen ble til slutt drøyt åtte sekunder.

Verstappen tar sin 52. seier i karrieren - én mer enn Alain Prost.

– Max har et svar på alt, sier Lando Norris i arenaintervjuet.

Vi fulgte løpet på Interlagos direkte

Lewis Hamilton er ekstremt populær, også søndag, selv om det gikk dårlig på banen. Foto: Isaac Fontana / EPA / NTB

George Russell måtte bryte og Lewis Hamilton ble nummer åtte. Mercedes-sjef Toto Wolff skar grimaser i depotet.

– En veldig vanskelig helg for Mercedes, fastslår Atle Gulbrandsen på direkten.

– Dette er ikke dagen til Lewis Hamilton, sier hans kollega Stein Pettersen.

Dekkene var nok en gang problem for Mercedes.

– Jeg vet ikke hvorfor vi var så dårlige, men bilen var vanskelig å kjøre, sier Hamilton på Viaplay.

Utskjelte Sergio Pérez hadde en morsom duell med Fernando Alonso om 3. plass. Men til tross for at han hadde en raskere bil, klarte ikke meksikaneren å slå Aston Martin-føreren. Pérez passerte Alonso på den nest siste runden - men Alonso slo tilbake og tok den siste pallplassen.

– Han feirer som om han har vunnet løpet, sier Viaplay-ekspert Stein Pettersen om Alonso, som endelig fikk en opptur etter mye trøbbel i det siste.

– Jeg trodde løpet var kjørt mot «Checo», men så gjorde han en feil, sier Alonso.

Seks førere kom aldri til mål i Brasil. I tillegg til de tre som røk ut i starten, måtte også Alfa Romeo-førerne Valtteri Bottas og Zhou Guanyu gi seg. Det samme måtte George Russell i Mercedes.