Hun er nå også likt med Andrine Flemmen i antall verdenscupseire og pallplasser.

Med tiden 1.23.22 ned løypen i den italienske landsbyen slo hun knockout på de andre forhåndsfavorittene. Mens det var veldig jevnt blant de største favorittene, var det nesten et halvt sekund opp til Mowinckel som kunne trone på toppen av listen og juble vilt nede i målområdet.

– Det var mest overraskelse. Man blir litt lurt av forholdene, jeg følte jeg bremset litt, sier hun til VG etterpå.

– Jeg følte det gikk sakte, så da jeg kom i mål og ledet med såpass mye var det en utrolig hyggelig overraskelse.

Italienske Marta Bassino havnet 47 hundredeler bak Mowinckel, mens Mikaela Shiffrin måtte konstatere at hun var 62 hundredeler bak. Cornelia Huetter fra Østerrike kom ned til en overraskende annenplass som startnummer 16.

Dermed var det ingen favoritter som kunne tukte Mowinckel. Heller ingen overraskelser kom fra dypet av startlistene.

Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Etter Kajsa Vickhoffs imponerende annenplass lørdagen, setter det punktum for en strålende helg for alpinjentene – særlig Vickhoff Lie og Mowinckel som flere ganger ble sett jublende vilt i målområdet.

– Det har vært helt fantastisk. Det er ikke hverdagen for damealpint i Norge. Hennes pall er min pall og vice versa. Det har vært en utrolig kul helg for Norge. Jeg er veldig stolt av oss begge, sier Mowinckel.

Den norske 30-åringen har tidligere snakket åpent med VG om hvordan forholdene og snømangelen denne sesongen har preget kjøringen hennes.

– For min del så er det et valg jeg gjør å kjøre uansett. Men man jobber litt ekstra med hodet for å tørre å risikere litt mer enn jeg egentlig vil, men samtidig ikke for mye heller, sa hun tidligere i januar.

Hun var ærlig på at det var skadeproblemene hennes fra tidligere som har hindret henne i å risikere mer i løypene.

– Det er viktig med idrett og å prestere så godt man kan, men det er en grense der også. Den skaden jeg har allerede kommer til å påvirke resten av livet mitt. Så det å tenke at man skal få en ny runde med det, er jeg ikke villig til, sa hun i intervjuet med VG.

Det var altså på nyåret. To uker senere er altså hennes tredje verdenscupseier et faktum.

– I dag var det strøkne forhold, så da kunne jeg risikere mer. Og tidligere har jeg nok også prøvd litt for hardt. Nå har jeg funnet litt tilbake til skikjøringen på gode forhold, forteller Mowinckel.

– Hva gjør det for selvtilliten?

– Selvtillit er ferskvare, så det blir viktig for meg å spille på dette videre. Jeg skal leve litt på det nå først.

For Mowinckel er det første seier i verdenscupen siden sesongavslutningen i fjor. Hennes første seier i verdenscupen kom i Ofterschwang i 2018.

I tillegg har hun sølv fra 2018-OL i både storslalåm og utfor, samt bronse i kombinasjonen fra VM i Åre 2019.

Kajsa Vickhoff Lie klarte ikke følge opp suksessen fra lørdagen, der hun kom på annenplass i utforen. 1,33 bak Mowinckels tid holdt ikke til å blande seg inn i toppen.