Turneringen på TPC Sawgrass i Florida er den største turneringen på PGA-kalenderen etter de fire majorturneringene, og kalles ofte «den femte major» på grunn av det sterke startfeltet og sesongens høyeste pengepremie med omtrent 48 millioner kroner til vinneren.

Hovland åpnet runden med tre strake hull på par, før han røk på to bogeyer. Hull seks, sju og åtte resulterte også i par, før Ekeberg-gutten satte sin første birdie for dagen på hull ni. På flere av hullene var han for kort på puttene sine.

På den andre halvdelen av runden stemte det langt bedre for 25-åringen, med ytterligere tre birdies og null bogey. Etter å ha fullført runden sin ligger Hovland på en foreløpig delt 14.-plass med sine seks slag under par.

– Det er jo litt frustrerende. Starten var ikke veldig pen. Jeg føler ikke jeg slår i hytt og pinne og ikke har noe å komme med. Jeg kunne fort vært én eller to under par i starten, så da kunne det blitt en god score, sier Hovland på sendingen til discovery+ etter fullført runde.

Tom Hoge satte banerekord med 62 slag - hele 10 slag under par. Skulle Hovland klare å utføre et lignende mirakel på siste runde kan han klatre godt oppover listene.

– En god runde i morgen så blir det en god turnering. Det kan fort bli meg i morgen om jeg får alt til å stemme, så vi får se, sier Hovland.

Australske Min Woo Lee er 13 slag under par og leder turneringen før siste dag, 1 slag foran tidligere verdensener Scottie Scheffler.

Foto: JARED C. TILTON / AFP / NTB

Før Hovland gikk ut på sin tredje runde hadde han fire slag opp til teten og var virkelig med i kampen om seieren i den prestisjetunge turneringen.

Nå må 25-åringen varte opp med et lite mirakel om han skal blande seg i seierskampen.

Opp til en topp ti-plassering er det kun to slag, så en god sisterunde vil allikevel kunne gi Hovland en respektabel plassering i storturneringen.

The Players Championship sendes direkte på Eurosport Norge og discovery+.