Trolig er Israel nøkkelen for at Norge skal få en playoff-plass, etter at Serbia slo Montenegro 3–1 på hjemmebane etter to mål av Aleksandar Mitrovic og ett av Dusan Tadic. Det betyr at serberne er på veldig god vei mot å kvalifisere seg direkte til EM.

Etter søndagens tap for Spania, er det kun playoff som kan sende Ståle Solbakkens menn til mesterskapet i Tyskland.

Foran kampene tirsdag kveld var det klart at dersom Norge skal få en ny EM-mulighet gjennom playoff i mars neste år, måtte minst to av Serbia, Israel og Finland gå direkte til EM, på bekostning av henholdsvis Montenegro, Romania og Slovenia.

  • Serbia ser ut til å gå inn. Serberne trenger ett poeng i den siste kampen, hjemme mot Bulgaria. Fra samme gruppe trenger Ungarn ett poeng på to kamper for å avansere.

  • Finland går ikke inn etter at laget tapte for Kasakhstan og senere på kvelden gikk de andre resultatene mot finnene. Slovenia vant i Nord-Irland, Danmark vant i San Marino.

  • Da gjenstår Israel, som på grunn av krigen ikke spiller kamper i denne runden. Det er uklart når og hvor de fire gjenværende israelske kampene kan bli gjennomført.

Israel er nå nummer tre i gruppe I med 11 poeng på seks av ti kamper, henholdsvis fire og fem poeng bak Sveits (syv kamper) og Romania (åtte kamper). Israel-kampene som gjenstår er: Kosovo (b), Sveits (h), Romania (h) og Andorra (b).

Norge trenger at Israel går videre til EM.