Løberg er skytterkonge: – Dette betyr alt

Rasmus Løberg ble skytterkonge på Landsskytterstevnet på Evje. Linn Christine Vatland ble skytterprinsesse.

Publisert:

Linn Christine Vatland (t.v) ble skytterprinsesse etter andreplassen i Kongelaget. I midten Klepps skytterkonge Rasmus Løberg og til høyre Tor Harald Lund som ledet før finalen, men ble nummer tre. Foto: Privat

  • Henrik Gill

1. Rasmus Løberg (Klepp) omg.: 100. Total: 348

2. Linn Christine Vatland (Time) omg.: 100. Total: 347

3. Tor Harald Lund (Søgne) omg.: 99. Total: 347

Rasmus Løberg ble skytterkonge på Landsskytterstevnet på Evje, etter at Tom Harald Lund ikke klarte å følge opp Klepp-skytterens perfekte sisterunde.

– Jeg trodde han (Lund) skulle holde inn til hundre, men så bommet han. Dette betyr alt, sier Løberg til NRK, og fortsetter:

– Dagen har vært veldig fin, jeg klarte å holde nervene i sjakk og koste meg hele dagen. Det var sykt artig at jeg klarte det, legger han til.

Løberg er fra Lundamo i Trøndelag, men har bodd på Jæren de siste årene.

Rasmus Løberg med det synlige beviset på at han er skytterkonge. Foto: Privat

Vatland ble skytterprinsesse

Før Løberg skulle skyte på andre skive, var det Time-skytteren Linn Christine Vatland. Hun gjorde i likhet med Løberg en perfekt sisteomgang, noe som førte til en andreplass i sammendraget og tittelen som skytterprinsesse.

– Jeg trodde den siste var en nier. Jeg er fornøyd med skytingen, jeg må jo gjøre så godt jeg klarer. Det er helt fantastisk, det er helt merkelig, sa Vatland til NRK etter egen skyting.

Rasmus Løberg (midten). Anette Thingbø Sundnes til venstre og prinsesse Linn Christine Vatland til høyre. Foto: Privat

– Veldig kjekt

Den tredje rogalendingen på Kongelaget var Anette Thingbø Sundnes.

Hun gjennomførte skytingen bra, og fikk en total poengsum på 345, noe som ga henne en 12.-plass.

Etter skytingen var hun svært fornøyd.

– Det var veldig kjekt. Det er god erfaring å ha med seg videre og jeg koste meg på stamplass. Dessverre ble det en som ikke traff, men sånn er det. Jeg ble kanskje litt anspent i høyre skulder, sa hun til NRK.

Totalt konkurrerte 1500 skyttere om 15 plasser på Kongelaget i Landsskytterstevnet. Tidlig onsdag ble det klart at hele tre av dem var fra Rogaland. Rasmus Løberg fra Klepp lå best an med 248 poeng, men både Linn Christine Vatland (247 poeng) og Anette Thingbø Sundnes (246 poeng) holdt bra følge.

De to siste skjøt i Kongelaget for første gang, mens Løberg var tok plass blant eliten for tredje gang.

PS: Emil Lilledal (15) fra Stavanger vant banefinalen i klasse eldre rekrutt etter omskyting under Landsskytterstevnet onsdag. Han slo til med 350 poeng. Lilledal har også delt førsteplass før torsdagens finale i felt.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.