Amerikansk idrettshelt døde av koronaviruset

Tom Dempsey, som i 43 år hadde rekorden for det lengste trepoengsparket i NFL-historien, døde lørdag på sykehus i New Orleans. Han var smittet av koronaviruset.

Publisert:

Tom Dempsey (nr. 19) hadde lenge field goal-rekorden i NFL. Foto: Anonymous / AP

  • NTB

Dempsey ble 73 år gammel. Han ble født uten tær på høyrefoten, som han sparket med i sin karriere som kicker for fem NFL-lag. Han spilte bare to sesonger for det første av dem, New Orleans Saints, men huskes best for det han gjorde der, og da særlig da han sparket vinnerpoengene fra 63 yards mot Detroit Lions to sekunder før slutt i november 1970.

Det var ny NFL-rekord med en margin på sju yards. I 1998 ble rekorden tangert, men den ble ikke slått før Matt Prater traff fra 64 yards i 2013.

Dempsey ble rammet av alzheimers sykdom i 2013 og var sterkt preget av sykdommen. Forrige måned testet han positivt på koronaviruset da det spredte seg på sykehjemmet han bodde på.

Les også

Norges eneste NFL-proff: – Jeg har store forventninger til meg selv denne sesongen

Les også

Har du sportsabstinenser? Denne underholdningsguiden hjelper deg gjennom koronakrisen.

– Toms liv viser kraften i menneskets vilje og kraften i hans beslutning om at motgang ikke skulle hindre ham i å nå sine drømmer og mål. Han viste den samme styrken i kampen mot sykdom de siste årene, og han mistet aldri sin humoristiske sans. Han har en spesiell plass i våre hjerter, sier klubbeier Gayle Benson ifølge nfl.com.

Dempsey var opprinnelig forsvarsspiller, men ble omskolert til kicker. Han ble født uten tær på en fot og uten fingre på en hånd, men lot seg ikke stoppe av det. Tre år på rad hadde han det lengste gyldige trepoengspark i NFL, og han spilte etter Saints for Philadelphia Eagles, Los Angeles Rams, Houston Oilers og Buffalo Bills.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.