foto
NOK ET GULL: Etter å ha tatt fire juniorgull, tok Jakob Ingebrigtsen det etterlengtede seniorgullet søndag ettermiddag. Foto: Niall Carson / Pa Photos

Begge rykket på sisterunden og vant EM-gull på overbevisende vis.

Etter å ha tatt rekordsterke fire EM-gull i juniorklassen, fikk 21-åringen endelig innkassert seniorgullet. Den tradisjonelle sesongavslutningen for Ingebrigtsen-brødrene besto av 10 000 knallharde meter ute i terrenget i Dublin.

Etter å tidlig ha dannet en fronttrio sammen med Ali Kaya, Yemaneberhan Crippa og franske Jimmy Gressier, var Jakob Ingebrigtsen den sterkeste i det løpet gikk inn i sine siste 1500 meter. Sistemann som ble parkert var Kaya.

Fillip Ingebrigtsen, som vant i 2018, stilte også til start. Han så lett og fin ut fra start, men falt etter hvert nedover i feltet.

Ved den første passeringen på 2400 meter, var alle de norske med i frontgruppen. I tillegg til Ingebrigtsen-brødrene, stilte Tom Erling Kårbø, Bjørnar Sandnes Lillefosse, Narve Nordås og Zerei Mezngi på startstreken.

Da de gikk løs på den tredje runden, begynte derimot den klare favorittgruppen å utkrystallisere seg.

Inn mot sisterunden så Ingebrigtsen fryktinngytende sterk ut, mens Yemaneberhan Crippa måtte gi seg med det som så ut til å være store smerter i høyre side av overkroppen.

Da sto det mellom de tre andre.

Kaya holdt følge lenger enn Gressier, men måtte se seg grundig slått av nordmannen, som rykket cirka 1500 meter fra mål. Ingebrigtsen krysset mållinjen på tiden 30.15.

Bjørnar Sandnes Lillefosse ble nest beste nordmann på 21.-plass.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til seier på kvinnesiden. I duell med svenske Meraf Bahta var romsdalingen sterkest.

foto
VANT: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til et imponerende gull. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Godt inne på den siste runden fikk Bjerkeli Grøvdal luke, og kunne cruise inn til en sterk og imponerende seier. Det var den sjette strake medaljen for Bjerkelig Grøvdal i terreng-EM.