– Jeg har en kontrakt som går ut, og i utgangspunktet tenker jeg at det får være nok. Jeg begynner å bli godt voksen, sier Iversen til VG i forkant av helgens nasjonale åpning på Beitostølen.

62-åringen har vært norsk landslagstrener siden 2018. Han sier motivasjonen er stor, men at han er usikker på om han er riktig type.

– Jeg får føle meg litt frem på om kvinnene trenger en annen type trener. Jeg gjør jobben på min måte og er trygg på at det funker bra, men det kan hende norsk kvinnelangrenn trenger noe nytt, sier Iversen.

– Det skorter ikke på lysten, men om det er riktig for norsk kvinnelangrenn. Det er jeg usikker på.

– Er det noe du har fått tilbakemelding på?

– Innimellom. Jeg er ikke den som hopper og spretter mest. Jeg er nok bedre på å holde roen og tryggheten. Utøvere som kommer frem i dag er vant til en trener som er mer entusiastisk i sin væremåte og roper høyere. Om utøverne føler de trenger en som er mer slik, er det klart de skal få det, svarer Iversen.

Musgrawe forklarer dette:

Han har permisjon fra Meråker videregående skole, og sier at han planlegger å jobbe der videre etter landslagstiden.

Helene Marie Fossesholm håper at Iversen og makker Ola Vigen Hattestad fortsetter.

– Jeg er veldig fornøyd med både Ole Morten og Ola. Det er ikke opp til meg å bestemme, men jeg tror og håper at de trives på samling. Jeg føler jeg har utviklet meg veldig i klassisk i år, og en stor del av den æren skal Ole Morten ha, sier Fossesholm.

Her jukser han med vilje:

Også herretrenerne Nossum (allroundlandslaget) og Monsen (sprintlandslaget) er på utgående avtaler. Begge sier de er motiverte for å fortsette frem mot VM i Trondheim i 2025.

– Jeg er veldig motivert for å fortsette. Jeg har god dialog med Espen på dette. Jeg har også god dialog på hjemmebane, som er veldig viktig, sier Nossum.

– Jeg trives i jobben og har lyst til å være med videre. Vi snakker sammen. For alle gjelder det å få en endelig avklaring før det blir vår, sier Monsen.

VIL FORTSETTE: Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum. Her fra NM på Konnerud i 2020. Foto: Terje Pedersen

Langrennssjef Espen Bjervig sier han har dialog med alle de fire trenerne.

– Det er et forhold mellom arbeidsgiver og arbeidstak. Det er ikke noe å diskutere i mediene, men vi har dialog med alle. De har alle gode resultater, sier Bjervig.

– Når kan man vente en avklaring?

– Det tar vi når det er ferdig. Kontraktene går til mai og vi har ikke noe hastverk, svarer Bjervig.

Unggutt med stikk til Sundby: