VGTVs reporter var på plass for å filme supporterne ankomme stadion før storkampen mellom Vålerenga og Lillestrøm.

En drøy halvtime før avspark fikk han et ublidt møte med aggressive Vålerenga-supportere. VGs utsendte beskriver situasjonen slik:

– Jeg står midt i veien og filmer ankomsten til Vålerenga-fansen. Noen roper «legg vekk kamera, legg vekk kamera» og «journalistjævel», så kommer det en bort for å si at jeg skal slutte å filme. Jeg rekker å si «nei, jeg bare står og filmer, jeg gjør ikke noe annet», før noen kommer bort og dytter meg. Så er det en som kommer i god fart og meier ned kameraet og tråkker på det, sier journalisten.

Se situasjonen i videovinduet øverst.

VG-reporteren opplevde Lillestrøm-fansens ankomst til stadion som rolig, men da en gruppe fra Vålerengas rundt 1500-personers gjestende tilhengerskare ankom i busser, ble situasjonen truende.

– De fleste var helt rolige, helt til supporterne i den siste bussen kom 30 minutter før kamp. De var aggressive og ville ikke bli filmet. Men det var ingen som skadet meg. Det var kameraet som tok mesteparten av støyten, forklarer journalisten.

Saken vil bli politianmeldt

Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, sier saken vil bli politianmeldt.

– Dette er grovt og helt uakseptabelt. Vi reagerer kraftig på at kameraet til en av våre medarbeidere blir knust og at han blir hindret i å gjøre jobben sin som journalist. Saken vil bli politianmeldt som det første vi gjør i morgen tidlig, sier Håndlykken.

Flere grupperinger

VG har vært i kontakt med talsperson i Klanen, Erling Rostvåg, som sier han er «rimelig sikker på at dette ikke er klansmedlemmer». I videoen kan man se at personen som begår handlingen er kledd i helsvart, og ikke i Vålerengas farger.

Supportergrupperingene rundt Vålerenga består av flere fraksjoner. Mer om hvilke grupperinger som følger klubben kan du lese her.

– Journalisten kom litt for nær på supporterne, og de er ikke så glad i fotografer. Det endte som vi fryktet, sier sikkerhetssjef i Lillestrøm, Ronny Frilseth til VG.

Han henviser videre til politiet for ytterlige kommentarer.

Politiet: Kjenner til hendelsen

– Vi kjenner til hendelsen og har loggført det. Så regner jeg med at journalisten eller VGTV vil anmelde forholdet, sier operasjonsleder for Øst politidistrikt, Terje Marstad, til VG.

– Hva skjer nå?

– Vi vil snakke med alle involverte. Nå har vi nok noen muligheter til å finne ut hvem som har bidratt til å ha ødelagt dette kameraet, sier operasjonslederen og omtaler saken som en «uønsket hendelse».

– Det var også to andre som ble bortvist fra Lillestrøm sentrum og Åråsen grunnet beruselse og komplett mangel på folkeskikk. Det var i forkant av fotballkampen ved et av «vannhullene» i sentrum, opplyser Marstad.