ORKDAL (adressa.no): Nicki Bille Nielsen-saken har tatt det meste av oppmerksomheten de siste dagene. Også fra cupkampen mellom Rosenborg og Orkla, hvor det blir et gjensyn for RBK-ledelsen med klubbens største legenden, trener Nils Arne Eggen.

Onsdag var Eggen i toppslag før møtet med klubben han tok til Champions League, og han mener sin tidligere klubb har opptrådt feil i «Bille-saken».

— Hvis jeg hadde vært RBK-trener, så hadde Nicki Bille Nielsen spilt i morgen. Du kan ikke skremme noen til å være snill, ikke det at Bille er en så fryktelig bøllete gutt heller da, han har bare gjort noen dumme ting, sier han til adressa.no.

- Selv om du ikke hadde visst hva som var sant eller ikke?

— Ja. Nå vil jeg slippe å greie ut så veldig om det her, men det ville jeg. Samtidig er det ikke jeg som bestemmer, så det har ikke så mye å si hva jeg mener, svarer trenerlegenden.

Eggen gleder seg til kampen i morgen, og tror Orkla – på en svært god dag – kan sette en støkk i Rosenborg-laget. Han tror imidlertid ikke at RBK-spillerne har latt seg påvirke av Bille-saken som har rullet og gått i det siste.

— Nei, de spilte jo på mandag også, og det gikk jo fint. Min måte å være på er sånn at alt er tilgivelig. Det er ingen som unnskylder det han eventuelt har gjort, nå vet vi jo ikke helt hva som har skjedd heller. Det tar Erik Hoftun og dem seg av, slik at man får alle kortene på bordet, og vet hva som er saken, sier Eggen.

PS! Orkla kommer til kampen med selvtillit etter å ha slått Kristiansund 2 på bortebane i serieåpningen. RBK kommer fra 2-2 mot Bodø/Glimt.

SPORTSDØGNET