I skyggen av kveldens storkamp i Portugal, ble det utspilt en svært viktig kamp i Norges kvalifiseringsgruppe. På Sagaøya tok Island imot Danmark, en nøkkelkamp for EM-jagende dansker.

Til tross for et aggressivt hjemmelag, var det den danske dynamitten som eksploderte foran mål.

God Magnusson

Danskene åpnet best i Reykjavik, men Island holdt stand, anført av en glimrende Stefan Logi Magnusson. Lillestrøms sisteskanse var bunnsolid når det danske angrepet var på tur, og glimrende da Christian Eriksen ble spilt igjennom av Dennis Rommedahl etter en halvtime.

På tampen av omgangen, tok Island regi på eget gress. Islendingene, som stilte et ungt mannskap mot Kypros forrige kamp, hadde hentet tilbake blant andre Eidur Gudjohnsen til kveldens kamp. Og med et mer rutinert lag, kom det også muligheter for et Islandsk «ran».

Heidur Helguson var to ganger nær ved å sende en gavepakke til Drillo, men marginer stoppet begge forsøkene.

«Dansk dynamitt»

Etter pause jevnet kampen seg mer ut. Islendingene kjempet iherdig, og virket ivrige etter å revansjere seg etter en svak kvalifisering så langt.

Etter 60 spilte minutter ropte hjemmepublikummet på straffe, da Helguson ble lagt i bakken. Istedenfor var det Danmark som fikk komme på kontring, og innbytter Lasse Schöne fikk all tid i verden, og plasserte ballen bak Magnusson i det islandske målet.

Island presset voldsomt på etter scoringen, men maktet ikke å skape de helt store sjansene foran danskenes mål.

Spikeren i kisten

Istedenfor gikk det danskenes vei. Rommedahl drev ballen opp langs venstrekanten, og slo inn til det danske stjerneskuddet Eriksen, som fra seksten meter kunne sette inn sin første scoring i den danske drakten.

Dermed ble det ingen gavepakke fra Island, og danskene tar med seg tre poeng tilbake til hjemlandet.