Da Marcus Pedersen scoret Vålerengas 3-1-mål mot Stabæk 22. juli i år, valgte han å «feire» ved å rope «homser» til Stabæk-fansen mens han simulerte oralsex.

  • Se video av feiringen lenger nede i saken.

Tirsdag ble straffen fra Norges fotballforbunds (NFF) Doms— og sanksjonsutvalg klar: Pedersen får en bot på 7500 kroner.

Onsdag kveld kommenterte nestleder i Doms- og sanksjonsutvalget, Solveig Hagman, dommen overfor Bergens Tidende. Hun sier at de ikke har funnet bevis for at Pedersen skal ha ropt « jævla homser».

- Vi har ikke funnet bevis for at det var noe homohets, sa hun.

Påtalenemnda har vurdert saken på nytt og har sett gjennom video fra målfeiringen. Konklusjonen blir den samme: De mener det ikke er bevist at Pedersen kommer med homohets.

- Påtalenemnda har vurdert all relevant dokumentasjon, herunder videomateriale, og konkludert med at det ikke er grunnlag for å foreta seg noe mer i sakens anledning. De har med andre ord ikke funnet det bevist at homohets fant sted i den aktuelle situasjonen. Påtalenemnda forholder seg dermed til Doms- og sanksjonsutvalgets avgjørelse, sier informasjonsrådgiver Yngve Haavik i NFF til Aftenbladet torsdag.

Dermed blir straffen Marcus Pedersen fikk stående.

Påtalenemnda jobber uavhengig av Fotballforbundet og leverer innstillinger i saker til Doms- og sanksjonsutvalget.

Web-tv: Feiringen til Pedersen (etter cirka 2,30):

addCustomPlayer('ra75oddd0lqn1en46sjw0m71g', '15zlk2jpu0yxz1fsgfwth08inn', 'ze4bmoeuyakx15437ak74pn82', 466, 463, 'perfra75oddd0lqn1en46sjw0m71g-ze4bmoeuyakx15437ak74pn82', 'eplayer14');

LES OGSÅ: Brann-miljøet hardt ut mot Pedersen-straff

**LES OGSÅ: LLH vil ha direkte rødt kort for homohets

LES OGSÅ: Legning har ingen ting å si for supporterne

LES OGSÅ: Mener Vålerenga legitimerer homohets**