Slik var Lyn — Glimt

Fakta og børs fra Lyn - Glimt

Tabellen

"Nå er det krig. Blø for drakta, ikke for pressen" stod det på Lyn-fansens banner som ble rullet ut over tribunen før kampstart. Men med 1-2 mot bortesterke Bodø/Glimt er det resultatet som blør mest for Oslo-klubben og trener Thordarsson.

— Jeg regner med at folk er så voksne at de ikke sportslige sakene vi har hatt ikke går utover spillet på banen. Fokuset har ikke vært på det sportslige i det siste, men det har ingen innvirkning på prestasjonen i dag, hevdet Lyns hardt pressede trener etter tapet som for alvor sender klubben inn i nedrykksstriden.

- Et bunnlag

Med scoring av Olav Råstad før pause og et straffemål av Stig Johansen rett etter sidebyttet hjalp det lite at Jan Derek Sørensens flotte soloraid fra midtbanen endte i redusering kvarteret før slutt. Og Glimt var nærmere 1-3 enn Lyn var redusering.

— Klart jeg er skuffet. Det er bare tre poeng som er godt nok i dag. Men Glimt er et godt lag, sa Thordarsson som ikke kan si det samme om sin klubb.

— Akkurat nå er vi et bunnlag i serien. Men med skadefri tropp tror og håper jeg vi blir bedre utover høsten.

2-0 på straffe

Lyn startet kampen på Ullevaal best, men Glimt overtok mer og mer utover i 1. omgang. Bortelaget fikk uttelling da André Hanssen la inn fra høyre, og Olav Råstad plasserte ballen i nettet.

Like etter pause økte Glimt ledelsen. Yngvar Håkonsen felte Aasmund Bjørkan, og Stig Johansen scoret på straffespark.

Lyn vikret handlingalammet en stund, men etter et flott solomål av Jan Derek Sørensen ble det spenning i kampen igjen.